Tır Şoförleri Serbest!

0
104

tır şoförleri1Musul’un kontrolünü ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından rehin alınan Türk Tır şoförleri serbest bırakılırken, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu Öztürk Yılmaz’la birlikte rehin alınan 48 kişi henüz bırakılmadı.

Önceki gün akaryakıt yüklü 28 TIR ile İskenderun Limanı’ndan Irak’ın Musul kentine hareket eden ve IŞİD militanları tarafından rehin alınan Türk tır şoförleri serbest bırakıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, TIR şoförlerinin tamamının serbest olduğunu belirterek; “İşletilen bir prosedür var. Mallarını boşaltma konusunda sorun yaşıyorlar, boşaltıp gelecekler ancak tam olarak ne zaman oradan ayrılacakları belli değil. Musul üzerinden gelecekler, Musul da şu anda bir problem yok” dedi.

Öte yandan rehin alınan konsolos ile ilgili konuşan Bakan Hüseyin Çelik; “49 rehin alınan konsolosluk çalışanımız şuan bir yerde tutuluyor, hükümetimiz tarafından tutuldukları yer biliniyor, sağlık durumları iyi, her hangi bir kaba kuvvete maruz kalmadılar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here