Erzin’deki Kömür Santrali İçin Yürütmeyi Durdurma

0
74

Erzin ilçesinde yapılması planlanan “Kömür Santrali” projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu iptali için dava açıldı. Hatay İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

S.S. Yeşilkent Sulama Kooperatifi, Erzin Ziraat Odası, Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği ve Erzin Çevre Koruma Derneği, Erzin’e kurulması planlanan “Kömür Santrali”nin Çevresel Etki Değerlendirmesi olumlu kararının eksik, hatalı ve çarpıtılmış verilere dayanılarak hazırlandığı iddiasıyla yürütmenin durdurulması için Hatay İdare Mahkemesi’ne açtığı davayı kazandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yüklenici firma Selena Elektrik Üretim A.Ş. hakkında Hatay İdare Mahkemesi’nde görülen davada kömür santrali için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporlarını inceleyen mahkeme, “Uygulanması halinde projenin niteliği ve çevresel faktörlere olan olumsuz etkisi nedeniyle bulunduğu bölge için telafisi güç ve imkansız zararlara sebebiyet vereceği” gerekçesiyle 2577 sayılı kanunun 27. maddesi uyarınca “yürütmeyi itiraz yolu açık olmak üzere durdurma kararı” verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here