Türk Metal Genel Başkanı Kavlak’tan Hodri Meydan!

0
80

türk metal-sen41“Var mısınız Referanduma?”

Türk Metal Sendikası Ramazan ayı dolayısıyla, İskenderun ve çevresinde çalışan İsdemir işçilerine İsa Taş Plaza Tesisinde iftar yemeği verdi. İftar yemeğine, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Çulha, Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Türk Metal Sendikası Bölge Sorumlusu Metin Önde, Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Çakır Varan ve binlerce İsdemir işçisi katıldı.

Gecenin ilk konuşmasını Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak yaptı. İftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada sahte sendikacılara vurgu yapan Kavlak; “Sahte Sendikacılar herkesi kendileri gibi korkak sanıyorlar. İsdemir emekçilerini yetkisizlikle cezalandırmaya çalışıyorlar. Ancak ben söz veriyorum, kazanılmış hakkınız kesinlikle kaybolmayacak sözleşmeyi imzaladığımız gün yetkiyi aldığımız gün geçmişe dönük hiçbir hesabınız olmayacaktır. Çünkü artık yolun sonu göründü ve İsdemir, Türk Metal’in oldu. Şimdi sadece uzatmaları oynuyorlar. Son oyunları da yetkisizlik çünkü onların gözünde insan yok, insanlık yok, tek dertleri durumlarını biraz daha uzatmak. Ağustos ayına varmadan yetkiyi alarak İsdemir işçisine barışı huzuru getireceğiz.

Unutmayınız bütün işçiler emek kardeşidir. Aranıza nifak sokmaya çalışanlarla mücadeleden vazgeçmeyiniz. Türkiyelinin siyaseti cinsiyeti yaşı etnik farkı olmaz. Ekmek kutsaldır, ekmeğin partisi olmaz. Alın teri dökülen emek kutsaldır. Bu nedenle görev yaparken hiçbir ayrım yapmayacağımıza söz veriyorum.

türk metal-sen42

Referanduma Gitmeyen Şerefsizdir

Şimdi yeni oyunları referandum! Korkacağımızı sanıyorlar, haydi o zaman var mısınız? Referanduma gitmeyen, yapmayan şerefsizdir. Bölgedeki bütün iş yerlerinde referandum yapalım. İşçi kimi istiyorsa kıvırmadan kayıtsız, şartsız kaybeden çekip gitsin. 3 Ağustosu beklemeden kararı işçi versin, yüreğiniz yetiyorsa, azıcık delikanlılığın varsa haydi referanduma! Ama sizde referanduma gidecek yürek yok. Madem bütün İsdemir arkandaymış haydi çık ortaya. Senin bütün bildiğin yalandır dolandır hiledir hurdadır” diye konuştu.

Konuşmasında işçilere de seslenen Kavlak;  “Artık karar sizin ya karanlıktan yana olacaksınız ya da aydınlıktan! Gerçekleri görüp kararınızı verin! Bugüne dek işçiyi balık hafızalı sananlar aldanmayın benim emekçim size dur demeyi de bilir. Biz bu bölgeye gelirken değer çalmaya değil, değer katmaya geliyoruz. Yetkiyi aldığımız gün kuracağımız sosyal tesis bölgenin en perestişli tesisi olacaktır. Bu bizim İsdemir işçilerine borcumuzdur” şeklinde konuştu.

Atalay; “Türk Metal’e Ve Pevrul Kavlak’a Kefilim”

Daha sonra söz alan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı konuşmada, Kavlak’a kefilk olduğuna işaret ederek; “Türk-İş, 62 yıldır Türkiye’de işçinin yanında ülkenin yanındadır. Derneklerin, odaların, partilerin sendikası olmaz, işçinin sendikası olur. Türk-İş, Türk Metal işçisinin sendikası, Türkiye’nin sendikasıdır. Bu dün öyleydi, bugün böyle, yarın da böyle olacaktır. Biz bugüne kadar temsil ettiğimiz insanların başlarını hiç aşağı indirmedik. Türk Metal’e ve Pevrul başkana sonuna kadar kefilim” şeklinde konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da konuşmasına İsdemir işçisinin Mübarek Ramazan ayını kutlayarak başladı. Konuşmasını küçük bir hikâye ile sürdüren Savaş; “Su, ateş  ve güven, bunlar çok samimi dost olduklarından dolayı hayatta her şeyi paylaşmışlar. Bir gün yol ayrımına gelmişler. Su demiş ki nerede bir nehir sesi duyarsanız ben oradayım. Ateş demiş ki nerede bir duman görürseniz beni orda bulabilirsiniz. Güven demiş ki beni kaybederseniz bir daha bulamazsınız… Bu hikâye sanırım her şeyi ifade edebilmiştir” dedi.

İlahiler ve Semazenler

İftar yemeği Kuran dinletisi, ilahiler ve semazen gösterileri ile sona erdi. Örgütlenme çalışmaları sürecinde tertip edilen iftar yemeğinin İsdemir’li emekçilerin Türk Metal çatısı altında bir ve beraber olduklarının önemli bir göstergesi gibi görülürken, Genel Başkan Pevrul Kavlak, İskenderun’dan sonra, Osmaniye’de Dörtyol’da da İsdemir’li emekçilerle iftar yemeklerinde bir araya geldi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here