Turizm Kurulu Kaymakam Özyiğit Başkanlığında Toplandı

0
85

turizm kurulu1İskenderun Deniz Turizm ve Sportif Turizm Kurulu, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit başkanlığında, ilgili kurum yetkililerinin de katılımlarıyla Kaymakamlık toplantı salonunda toplandı.

Toplantıya, Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Şube Müdürü Osman Pampal, İskenderun Turizm Danışma Bürosu Yetkilisi Özgür Durmaz, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Temsilcisi SG Sey. Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Demirbaş, Liman Başkanlığı Temsilcisi Tuncay Polat, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Hatay Bölge Yürütme Kurulu 2. Başkanı Alp Güneşberk katıldı.

Sualtı ve su üstü faaliyet araçlarına ilişkin talepler ile Günübirlik Deniz Turizmi konusunda meydana gelen gelişmeleri değerlendirmek, ayrıca bu faaliyetlerin vatandaşlarımıza yansıyan olumlu ya da olumsuz etkilerini değerlendirmek üzere bir araya gelindiğini ifade eden Kaymakamı Hasan Özyiğit, yürütülen kamu hizmetlerinin vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde olması gerektiğinin altını çizerek, turizm faaliyetleri kapsamında yürütülen etkinliklerde de gerek ilçemizin huzur ve asayişi gerekse vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin göz önünde bulundurulmasının yerinde olacağını dile getirdi.

Kaymakam Özyiğit, vatandaşlarımızın ve İşletmecilerimizin deniz turizmi ile ilgili faaliyetlerini emniyetli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi, halkımızın huzur ve güvenliğini tehlikeye sokacak unsurların ortadan kaldırılması amacıyla gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu manada ALO 158 Sahil Güvenlik İhbar Hattı’nın aktif olduğu ve denizde tehlike yaşanması, denizi kirleten her türlü davranış, yasa dışı su ürünleri avcılığı ve dalış gibi şikâyetlerin bu ihbar hattına bildirilebileceğini ve yapılan ihbarların ivedilikle işleme konulacağını dile getirdi.

Yapılan toplantının ilimiz ve ilçemiz açısından yararlı bir toplantı olmasını dileyen Kaymakam Hasan Özyiğit, kurul üyelerine teşekkür ederek, görevlerinde başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here