Başkan Savaş; “Yetkilerimi Kanunsuz Yolla Veremem”

0
72

lütfü savaş17Antakya Gazeteciler Cemiyeti (AGC)’ne iade-i ziyarette bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, mecliste yaşanan zorlu sürece değinirken, meclisteki zorlanmaların bir sakıncası olmadığını ifade etti. Hatay’daki su sıkıntısına da değinen Başkan Savaş, su sorununu çözmek için kalıcı çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette Antakya basını ile bir araya gelen Başkan Savaş, amacının sadece Hatay’a hizmet etmek olduğunu kaydetti. Başkan Savaş; “Hatay 43 yıldır ilk defa bu kadar kurak bir yaz geçiriyor. Su kaynaklarımızdan gelen su miktarları düştü. Biz Hatay’ın su sorununu çözmek için kalıcı çözümler üzerinde çalışıyoruz. 50’ye yakın kuyu açılacak. Bunun içinde geçen hafta ihalesini yaptık. Biz hemşerilerimize verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Hatay’ın birliğini ve beraberliğini daha güçlendirerek huzurunu arttırarak katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

lütfü savaş18

Mecliste yaşanacak zorlukları bildiği halde aday olmaktan çekinmediğini vurgulayan Başkan Savaş; “Beni mecliste zorlamalarının bir sakıncası yok. Ben bu zorlukları bilerek aday oldum. Mecliste çoğunluk olmak başkanın yetkilerini elinden almak değildir. Bizler hizmeti meclisle uzlaşma sağlayarak yapmak istiyoruz. Hatay’ın dokusuna uygun hareket etmek zorundayız. Muhalefet etmek her şeyin karşısında olmak değildir. Biz diğer ilçe Belediyelerinde hizmet yapmasını istiyoruz. Ama hükümetin çıkardığı kanunları benim elimden almaya çalışarak değil. Kanunların bana verdiği yetkiyi ve bu kanunları uygulamam için halkın bana verdiği yetkiyi kanunsuz yolla veremeyiz” diye konuştu.

Gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren AGC Başkanı Ahmet Abdullahoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a görevinde başarılar dilerken, “Başkanımızın tarihi evlere sahip çıkmasını istiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here