Tüm Ülkeye Örnek Olmasını İstiyoruz!

0
93

Düğünlerde Silah Sıkılmasını Önlemek Amacıyla Kırıkhan’da Ortak Karar Alındı

Gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısında, denetimleri sıklaştırmasına karar verilirken, ilçe yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerinin davetli oldukları düğünlerde silah kullanılması durumunda tepki olarak düğünü terk etmesi ve düğün sahipleriyle silah atanlar hakkında yasal işlem yapılması konusunda görüş birliğine de varıldı.

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran başkanlığında ‘Kırıkhan’da Düğünlerde Silah Atılmaması için Güvenlik Toplantısı’ düzenlendi. Kırıkhan Kaymakamlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kaymakam Erkayıran’ın dışında, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Jandarma Komutanı Temel Aday, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça, CHP İlçe Başkanı İsmail Savaşır, MHP İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurter ve Muhtarlar Dernek Başkanı Süleyman Durgun katıldı.

Toplantıda düğün, nişan, kına, asker eğlencesi gibi törenlerde havaya ateş açılması ve havai fişek atılmasının önlenmesi için alınması gereken güvenlik tedbirleri görüşüldü. Ayrıca toplantıda, Jandarma ve Emniyet’in denetimleri sıklaştırmasına karar verilirken, ilçe yöneticileri ve siyasi parti temsilcilerinin davetli oldukları düğünlerde silah kullanılması durumunda tepki olarak düğünü terk etmesi ve düğün sahipleriyle silah atanlar hakkında yasal işlem yapılması konusunda görüş birliğine de varıldı.

Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlardan, bunun gibi olayların önüne geçilmesi için destek ve işbirliği talep edilen toplantıda konuşan Kaymakam Erkayıran, düğünlerde havaya ateş açılmasının kültürümüzde yer almadığını vurgulayarak, bu olayın gerçekleşmesinin insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürerek insanların huzurunu bozduğunu kaydetti. Silah sıkılmasının ya da havai fişek atılmasının sadece emniyet tedbirleri ile çözülemeyeceğini de dile getiren Erkayıran, bu olayın toplumsal sorumluluk çerçevesinde her vatandaşın katkısı ile sonlandırılabileceğini belirtti.

Silah sıkılmasının insanlarda alışkanlığa neden olduğunu da hatırlatan Erkayıran; “Ne yazık ki ilçemizde de ateşli silahlarla havaya ateş edilmesi olayları yaşanıyor ve izinsiz havai fişek kullanımı da var. Bu, ilçemiz için ciddi bir sıkıntı oluşturuyor. Havai fişek, yanlış kullanıldığı zaman bir ya da daha fazla insanın canına mal olmaktadır. Bunun dışında düğünlerde ve diğer merasimlerde konvoylarda ateş etmek suretiyle hem konvoyda bulunanlar ile kendisinin de canına sebep olabilecek yanlış tutum ve davranışlarda bulunanlar var. Olası bir olumsuz durumda insanlar ‘nasıl olsa düğünden geliyordur’ diyerek, olayı umursamayarak belki de telafisi güç durumlarla karşılaşılabilmektedir” dedi.

Kırıkhan’da sosyolojik bir yara haline gelen konunun çözümüne yönelik sıkı güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğini ifade eden Kaymakam Erkayıran; “Ülkemizin olduğu kadar ilçemiz Kırıkhan’ın sorunu da olan düğün, nişan, kına, asker uğurlama diye tabir ettiğimiz ananevi etkinliklerde zaman-zaman bu kötü alışkanlıkla karşı karşıya kalabilmekteyiz.  Toplum olarak bu olayı tasvip etmiyoruz. Bu sorunu sizlerin bize vereceği destek, el birliği ve güç birliği ile çözeceğiz” diye konuştu.

Düğünde Ağır Yaralanan Eylem Ateş’e Ziyaret

Toplantı sonrasında Kaymakam Erkayıran ve beraberindekiler, 11 Ağustos 2017 tarihinde Kırıkhan’a bağlı Demirkonak Mahallesinde düzenlenen bir düğünde maganda kurşunu ile yaralanan ve MKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda 10 gün kaldıktan sonra Çocuk Cerrahisi Servisinde tedavisine devam eden 14 yaşındaki Eylem Ateş’i hastanede ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında kendisinden beklenmeyecek bir konuşma yapan Eylem Ateş, “Devlet olarak beni koruyamadınız. Benim hayallerim vardı. Öğretmen olmak ve bu güzel ülkeme, güzel insanlar kazandırmak istiyordum. Ama şimdi ise bu hayallerim yıkıldı” dedi.

Eylem Ateş’in yaptığı konuşmayla duygulanan Kaymakam Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz yaptıkları ortak açıklamada; “Bundan sonra ilçemizde yapılacak olan düğün, kına, nişan, sünnet ve asker eğlencesi gibi törenlerde davetli olan siyasi parti temsilcilerimiz ve belediye başkanlarımız,  davetli oldukları düğünlerde silah sıkıldığı an töreni terk edecek ve biz de silah sıkılan düğün sahiplerine gereken cezayı işlemleri yapacağız” dediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here