CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Biz Türkiye’nin Çimentosuyuz”

0
393

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi, aday adayları, kadın kolları, gençlik kollarının katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Partililerin yoğun katılım sağladığı toplantıda ülke gündemindeki konulara değinen Mansuroğlu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu hakkında ortaya atılan iddialara sert yanıt verdi.

CHP’nin üyesi olmaktan gurur duyduğun söyleyerek sözlerine başlayan Mansuroğlu; “Biz gerçekten Türkiye’nin çimentosuyuz. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu şartlarda tek garantisi Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

Kılıçdaroğlu’na yöneltilen suçlamalar hakkında konuşan Mansuroğlu; “Hepiniz takip ediyorsunuz, bu günlerde yeni bir hikâye yazılıyor sayın genel başkanımızın üzerine. Sanki Türkiye’de yaşanan tüm olumsuzlukların müsebbibi Sayın Kemal Kılıçtaroğlu. Bu ülkeyi 15 yıldır yönetenlerin hiçbir suçu yok, hiçbir kabahati yok.

Bugün milli hain ilan ettikleri, o günün şartlarında aynı yumurta ikizi oldukları Fethullah Gülen’e methiyeler düzerek, yalvararak, ‘Pelsinvanya’daki değerli zat ne olursun gel, bu hasret bitsin’ diye bağıranları hatırlarsınız. Ama bu işleri yaparken, Kemal Kılıçdaroğlu korkusu sarmış bu arkadaşları o yüzden yanaşmışlar. O yüzden devletin bütün hayati kurullarını bu arkadaşlara teslim ettiler.

Bu ülkede kumpas, Ergenekon ve balyoz senaryoları yazıldı. Bir sürü günahsız, gerçekten bu memlekete çok faydalı olan arkadaşlarımız; hapislerde çürütüldü, öldürüldü ve hayatları karartıldı. Bunları iyi hatırlıyoruz. Bunun yanında siz de biliyorsunuz; menfaatler çakışınca düşman oldular. 17-25 Aralık’ı bir biat olarak gösterdiler, Türkiye’yi bu senaryo ile uyutmaya çalıştılar. Şimdi FETÖ’yü temizlemeye çalışıyorlar ama Türkiye’yi başka tarikatlara testlim ediyorlar, FETÖ’den teslim aldıkları yerleri. Aladağ kazasını hatırlarsınız; on üç tane pırıl pırıl evlat yanarak can verdi. Bunları da Kemal Kılıçdaroğlu’nun korkusundan yapıyorlar herhalde. Her şeyin sorumlusu Kemal Kılıçdaroğlu. Sayın Almanya Cumhurbaşkanı Merkel’le derin bir aşk yaşadılar ama ayrılıklarının nedeni de Kemal beymiş yeni öğrendik. Hatta Ege’de yaşanan o depremlerin nedeni de bizim adalet yürüyüşümüz söylenenler o biçim” şeklinde konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına yapılan saldırıları hatırlatan Mansuroğlu; “O anıta uzanan elleri biz kıracağız!” dedi.

“Bir An Önce Defolup Gidecekler”

Türkiye’de ekonominin dibe vurduğunu savunan Mansuroğlu; “Doların, euronun, tarihi bir rekor kırmasının nedeni de Kılıçdaroğlu korkusu. Terörü bitireceklerdi, tek adam düzeni geldiği zaman terör bitecek dediler, ülkenin her tarafından, her beldesinden çatışma haberleri geliyor. Her gün şehit veriyor bu memleket. Siz de biliyorsunuz; Tunus devlet başbakanının yedi yüz seksen milyon dolarlık uçağını alıp binenler, yedi milyon tutarındaki uyarı cihazlarını takmayınca on altı tane aslan vatan evladımız şehit oldu helikopter kazasında. Bunlar Türkiye’nin gerçeği.

Siz de biliyorsunuz, bu memlekette Suruç katliamı, Ankara Haydarpaşa katliamı, Diyarbakır katliamı, havaalanı katliamı ve bunun gibi onlarca katliam yaşandı. On beş senede bu ülkeyi yönetenler yalan söylediler. İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylediler arkadaşlar. Demek ki bu arkadaşlar ya yalan söylediler ya da basiretleri bağlandı. Gerçekten bu işi beceremiyorlar. O zaman bir an önce defolup gidecekler, bu memleketi, gerçek vatan evladı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na teslim edecekler!” şeklinde konuştu.

Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun her zaman arkasında olacaklarını vurgulayana Mansuroğlu;  “‘Kemal beyi de içeri alabiliriz ha’ diyorlar. Yani sıra ona da gelebilir. Gücü yetmeyecek. Burada onlarca, dışarıda yüzlerce, Türkiye’de binlerce, milyonlarca Kemal Kılıçdaroğlu var. Hepimizi içeri alın. Düzlüğe çıkmamız için özgürlüğümüzden de vazgeçeceğiz, gerekirse canımızı bile vereceğiz bundan hiç korkmuyoruz.

Geçmişte Vahdettin’in sarayına karşı Türkiye’nin Kurtuluş Savaşını başlattı Mustafa Kemal Atatürk şimdi de şimdiki saraya karşı Türkiye’de bir kurtuluş mücadelesini başlattı sayın genel başkanım, bizler örgüt olarak onun arkasındayız, ölümüne yanındayız. Bizi korkutmaya, yıldırmaya kimsenin gücü yetmez. Bu örgüt Türkiye Cumhuriyeti var oldukça ayakta kalacak ve haklı mücadelesine devam edecek çünkü bizde devrimci ruhu var” şeklinde konuştu.

Partilerinin kongre sürecinden de söz eden İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “Tüzüğümüz gereği en erken 5 Aralık tarihi olmak üzere ilçe kongresine gideceğiz. Delege tespitleri yapılacak. Bu partide gerekirse İlçe Başkanı olarak, gerekirse delege gerekirse kapıcı olarak, gerekirse sokakta çalışan bir insan olarak hizmete devam edeceğim. Gerek belediye başkanlık seçimlerinde gerek milletvekilliği seçimlerinde hiçbir adayımızı ayırmayacağız, bunun sözünü şimdiden veriyorum” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda dün doğum günü olan Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu anan Mansuroğlu; “Bu memlekette şerefli namuslu bir yazar vardı. Kalemini kırdılar, katlettiler. Hala faili meçhul! O yürekli, değerli, sakıncalı piyadeye selam olsun. İyi ki doğdun Uğur Mumcu” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here