“Teşvikler Artık Bir Standarda Binmeli”

0
74

narenciye teşviki1Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Basın Sözcüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun; “Teşvikler Artık Bir Standarda Binmeli”

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Basın Sözcüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun teşviklerin geçtiğimiz yılki rakamlarla aynı kalmasına sevindiklerini açıkladı.

Ak Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu’nun Ekonomi bakanı ile yaptığı görüşme neticesinde bu yıl da teşviklerin geçtiğimiz yılki rakamda olacağının bilgisine ulaştıklarını belirten Coşkun, Milletvekili Türkoğlu’na teşekkür ederken teşviklere de bir disiplin ve düzen getirilmesi gerektiğini, belirsizlik ortamının hem üretici hem de tüccara zarar verdiğini belirtti.

Dörtyol Turunçgil Üreticileri Birliği Basın Sözcüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Mevlüt Coşkun yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Bu sene yaş sebze meyve ihracatına teşvikleri çok yazdık çok tartıştık. Teşviklerin bu ticarette önemini o kadar anlattık ki artık sağır sultan bile duydu. Sesimize sonunda kulak verildi. Bölge milletvekillerimizden Hacı Bayram Türkoğlu, bu senede teşviklerin verilmesi hakkında kesin kararın ekonomi bakanımız tarafından verildiği müjdesini bizlere verdi. Katkısı olan emeği geçen herkese bütün narenciye üreticileri adına teşekkür ediyorum. Sayın vekilimizin söylediğine göre teşviklerimiz geçen sene ile aynı oranda verilecek.

Yalnız bir şey de artık biz narenciye üreticilerini çok yordu. Her sene başında teşvik verilecek mi, verilecekse ne zaman verilecek, verilmeyecekse alternatif bir teşvik mi olacak, verilecekse kaç lira verilecek, peşin mi verilecek, mahsup mu edilecek, her sene her sene bu çok bilinmeyenli denklemin figüranları oluyoruz. Artık bitmeli bu iş bir standarda binmeli. Ve üretici önünü görmeli. Her geçen gün narenciye ve yaş sebze meyve pazarımızın yavaş-yavaş elimizden kaydığını görmek biz üreticileri tedirgin etmekte.

Devlet eliyle meyve tesisi kurmanın sınırlandırılması gerek. Yoksa zaten iç piyasada tüketemediğimiz meyvemiz dalından hasat edilemeyecek duruma gelmiş durumda. Çok yazık. Umarım artık tarımın bu ülkenin nefesi olduğunu anlarız ve böyle bir düzenlemeye gideriz. Her şeye rağmen verilen teşvikten dolayı emeği geçen herkese bütün narenciye üreticileri adına teşekkür ediyorum.” Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here