“Tek Amacımız, Çocuklarımızı Sıcak Bir Aile Ortamına Kavuşturmaktır”

0
80

gönüllü aile1Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Mahmut Aldatmaz Gönül Elçileri Projesinde Gelinen Noktayı Anlattı…

Gönül Elçileri projesi çerçevesinde gelinen noktayı değerlendiren Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, projenin hayata girmesi ile büyük bir mesafe kat edildiğini ve bunun meyvesini almaya başladıklarını belirtti. Önemli bir noktaya da vurgu yapan İl Müdürü Aldatmaz, çocukların yabancı ailelere verilmesi veya Suriyeli çocukları koruyucu aileye yerleştirme gibi bir şeyin olamayacağının altını çizdi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde düzenledikleri basın toplantısı ile bir aylık çalışmaları hakkında bilgiler sunan İl Müdürü Aldatmaz; “28 Mart tarihi itibariyle 45 tanıtım toplantısı yapılmıştır. Bu toplantılarda yaklaşık olarak 6,750 kişiye ulaşılmış ve Gönül Elçileri projesi ile Koruyucu Aile bakım hizmet modeli tanıtılmıştır.

Projede gelinen nokta ise, Gönül Elçileri projesine başlarken kurum bakımında 290 çocuğumuz bulunmakta iken, şuanda 179 çocuk kalmıştır. Koruma kararı kaldırılarak öz ailelerine döndürülen çocuk sayısı 20, sosyal ekonomik destek ile öz ailelerine döndürülen çocuk sayısı 59, koruyucu aile yanındaki çocuk sayısı da 32’dir. Toplam 111 çocuğumuzu sıcak bir aile ortamına döndürmüş olduk. Türkiye genelinde gönül elçileri sıralamasında 1., koruyucu aileye çocuk yerleştirme sıralamasında da 3’cüyüz” dedi.

Son zamanlarda yapılan söylentilere de açıklık getiren İl Müdürü Aldatmaz; “Çocuklarımızı yabancı ailelere vermeyiz! Verme yetkimizde yok zaten. Suriye’den gelen ailelerin çocuklarını da koruyucu aileye yerleştirme söz konusu olamaz! Tek amacımız, bizim çocuklarımızı sıcak bir aile ortamına kavuşturmaktır” dedi.

Korunmaya Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği Başkanı Zeynep Çakmaklı da toplantıda hazır bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here