Katolikler Mesih İsa’nın Kudüs’e Giriş Bayramını Kutladı

0
183

çiçek bayramı2Paskalya’ya Hazırlık!

İskenderun’da yaşayan Katolik Hıristiyanlar, geçtiğimiz hafta sonu Mesih İsa’nın Kudüs’e Girişi (Çiçek) Bayramını kutladı. Kilisenin bahçesinde başlayan ayinde, daha sonra ellerindeki zeytin dallarıyla kilisenin içerisine giren Katolik vatandaşlar, bayram haftasına girmenin mutluluğu ile dualarını ettiler.

Maxmilian Veres’in yönettiği ve rahipler Atanazy Sulik, Julian Misariu ve Mihaita Herciu’nun da katıldığı ayine Katolik vatandaşların yanı sıra Ortodoks vatandaşlar da iştirak ettiler. Bayram vaazında konuşan Rahip Veres, Paskalya Bayramına yaklaşmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek; “Bir Paskalya Bayramını daha hep birlikte kutlayacağız. Bayramlar sevginin, hoşgörünün ve birlikteliğin göstergesidir. Tüm insanlığın barış ve huzur dolu günlerin yaşayacağı bir Paskalya Bayramı geçirmemiz en büyük temennimizdir. Tüm dünyadaki savaşlar, barışın egemenliğine girsin diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kutsal ayin bitiminde bahçede hep birlikte çay ve kahve içen Katolik vatandaşlar birbirlerinin bayramlarını kutladılar ve Kutsal Haftanın birlik ve beraberlik içerisinde geçirilmesi temennisinde bulundular.

Çiçek Bayramının ardından, Katoliklerde Paskalya öncesindeki kutsal hafta başlamış oldu. Kutsal hafta çerçevesinde, Cuma günü (bugün) ise Mesih İsa’nın haça gerilerek ölüme mahkûm edilmesinin anma ayini gerçekleştirilecek. Katolik Hıristiyanlar bu hafta sonu da Paskala Bayramını kutlayacaklar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here