Suriyeli Yetim Çocuklar Ramazan Ayı Öncesinde Sevindirildi!

0
125

ihh yardım3İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın Ankara ve İskenderun üyelerinin girişimleri ile Suriyeli yetim çocuklar, İskenderun’da gezdirilerek, mutlu bir gün yaşadılar. Yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde çocukların mutlu zaman geçirmeleri vakıf yöneticilerini hem sevindirdi hem de duygulandırdı.

Çocuklarla vakit geçirmenin, onların başını okşamanın, insanı mutlu ettiğini belirten İHH Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ekber Yaradılmış; “Savaşın bilançosunu, masum çocuklar neden ödesin? Onların bu şartlarda yaşamalarına gönlümüz razı değil. 40 civarında yetim çocuğu, İskenderun’da ağırladık, yedirdik, içirdik, gezdirdik. Ve mutlu bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştık. Çocukların şefkate ve kollanmaya ihtiyaçları var. İslamiyet’te de belirtildiği gibi yetimlere sahip çıkmak gerekir. Kuranı Kerim’de de bu konuda sayısız hadisler vardır. Biz bu çocukların hayatlarında yeni bir sayfa açmaya çalışıyoruz. Sembolik olarak 11 şehit ailesinin çocuklarına 1 yıllık ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Yaradılmış, çocuklar için yapılan gıda, giyinme ve barınma yardımlarının yetersiz olduğunun da altını çizdi. Haber: Faruk SAHYUNLU

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here