Sivas Demir Çelik İşçileri Çelik-İş’e Geçti

0
76

çelik-iş katılımHaklarını alamadıkları gerekçesiyle zaman-zaman yaptıkları eylemlerle gündeme gelen Sivas Demir Çelik İşçileri, haklarını savunmadıklarını belirttikleri Türk Metal Sendikası’nı bırakarak toplu olarak Hak-İş’e bağlı Çelik-İş Sendikası’na geçti. İşçiler yeni sendikaya geçişlerini Kent Meydanı’nda halaylar çekerek kutladı.

 Yeni sendikaya geçişleri nedeniyle Kent Meydanı’nda düzenlen etkinliğe Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül ile sendika yöneticileri de katıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Gül; “Sivas Demir Çelik, Hak-İş Konfederasyonu’nun ve Çelik-İş Sendikasının katkılarıyla tüm sorunları çözüldüğünde Türkiye’nin en önemli fabrikası haline gelecek. Hem Sivas Demir Çelik Fabrikasının hem de işçilerin bacaları tütecek. Bunu başaracağımızı düşünerek arkadaşlarımızla birlikte olduk” dedi.

 Çelik-İş Sendikası Şube Başkanlığını üstlenen Mustafa Erturhan da, Türk Metal Sendikası’nın işçilerin işten çıkarılması konusunda payları olduğunu savunarak, kendilerinin olmayan bir sendika yerine haklarını koruyacaklarına inandıkları Çelik-İş sendikasına geçtiklerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here