Mali Disiplin Elden Bırakılmamalı!

0
66

uğur fırat-piyasa11İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Suriye’de esen barış havasının altın fiyatının düşüşüne neden olduğunu belirtti. Savaşa karşı olduklarını vurgulayan Başkan Fırat, altın fiyatının düşmesi veya çıkmasının değil, insanların ölmemesinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Suriye’de yaşanan olaylar neticesinde olası savaş çanlarının çalması ile altın fiyatının tırmanışa geçtiğini anımsatan Oda Başkanı Fırat; “Altının gramı şuanda 84-85 arasındaki seyrini sürdürüyor. Daha önceleri 90’nın üzerine çıkan altın, şuanda Suriye’de yaşanan barış havası ile düşüş yaşadı. Bizlerde barıştan yanayız! Suriye’de yaşanan olumlu gelişmeler bizleri de mutlu etmektedir. Bizler için altın fiyatının düşmesi veya yükselmesi çok önemli değildir. İnsan hayatı bizim için önemlidir, yeter ki insanlar ölmesin” dedi. Avrupa piyasasında da durgunluk olduğunu söyleyen Başkan Fırat, Avrupa’nın istikrasızlığının sürdüğünü piyasanın rayına oturmadığını kaydetti.

Fırat, iç piyasaya bakıldığında da ekonomik disiplinin korunduğu, bu disiplinin kaybolmaması halinde de ülkemizin istikrarlı gidişinin süreceğine inandığını söyledi. Fırat, dövizde de Merkez Bankasının müdahalesi ile doların 2,00 TL’ye gerilediğini belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here