Saniyede 60 Litre Daha Su Ulaşacak

0
58

hatsu açıklama10HATSU Antakya’ya 1600 Metre İçme Suyu Borusu Döşüyor

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Antakya’daki içme suyu problemini çözmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Genel Müdürlük yaptığı yazılı açıklamada, Odabaşı, Ürgenpaşa ve Küçükdalyan Mahallerinde açılan su kuyularından Antakya’ya 1600 Metre uzunluğunda içme suyu borusu döşeme işinin devam ettiğini duyurdu. İdare, içme suyu borusu döşeme işlerinin ay sonundan önce tamamlanacağını bildirdi.

HATSU Genel Müdürlüğü, yapımı devam eden işlerin tamamlanmasıyla, borulardan kente saniyede 60 litre daha su verileceğini ve çalışmalar sonucunda Ürgenpaşa, Akevler, Cebrail, Esenlik, Gazi Mahalleleri ile 75. Yıl Bulvarı üzerinde bulunan bazı noktaların su sıkıntısının giderileceğini açıkladı.

Mevcut kuyularda bulunan pompaların yenileri ile değiştirildiğini belirten idare, pompa büyütme çalışmalarının yanı sıra bakım ve onarımların da devam ettiğini bildirdi.

Antakya genelinde içme suyu problemlerinin geçtiğimiz aylara oranla azaldığını belirten Genel Müdürlük, bunda kuyuların bunduğu noktalardaki elektrik kesintilerin azalmasının ve yapılan pompa büyütme çalışmalarının büyük etkisi olduğunu duyurdu.

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ihale aşaması önümüzdeki günlerde tamamlanacak birçok işin olduğunu belirterek, HATSU’nun Hataylılara kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğini bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here