Hayad Suriyelilere Yardımlarını Sürdürüyor

0
57

hayad yardım1Hatay Yardımlaşma Derneği (Hayad)’nce Ambulans hizmetinden sonra evlere içme suyu hizmeti başlatıldı. Suriyeli muhacirlerin sağlık hizmetlerini yürüten Hayad ambulans hizmeti başlatarak ölü ve yaralı Suriyelilerin hizmetinde kullanmak üzere ambulans almıştı.

Hayad Derneğinden yapılan açıklamada, Kırıkhan’da ölen Suriyelileri otopsi için Adana’ya götürme ve Üniversite hastanelerine ücretsiz hizmet çalışmalarına alınan bu ambulansla devam ettikleri duyuruldu. Su hizmetiyle ilgili ise dernekten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Bölgemizde yaşanan kuraklıktan dolayı susuzluk problemi yaşayan bölgelere yönelik temiz su tankeri alarak hizmete başlatmış durumundayız. Özellikle Suriyeli muhacirlere ücretsiz su servisi Hayad Derneği üç çeşit aparat bulunuyor; 25 metreye kadar evlere su servisi, Yangına müdahale aparatı, Yol sulama aparatı.

Özellikle Kırıkhan’da bulunan cenaze ve benzeri olaylarda mekânların sulanması ihtiyaç durumunda yolların sulanması gibi hizmetler de kullanılmaya yarayacak tankerimizi çok amaçlı olarak tasarlayıp hizmete sunduk.

Derneğimiz ayrıca evlerinde tedavi gören hastalar için Ambulans, doktor ve ilaç hizmetine başlayarak Suriyeli muhacirlerin tüm yardımlarına koşuyor.”

Bu hizmetler çerçevesinde geçtiğimiz Cumartesi günü Kırıkhan’da bulunan Suriyeli Ahmed Neccar isimli Suriye vatandaşının cenazesi, ambulansla alınarak Kırıkhan mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından Hayad Gönüllüleri tarafından defnedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here