Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası Bir An Önce Çıkartılsın!

0
342

doktora darp iddiasıHatay Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Tacettin İnandı; Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası Bir An Önce Çıkartılsın!

İskenderun Devlet Hastanesinde görev yapan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Faruk Kaçar, hastası tarafından darp edildiğini iddia ederek şikayetçi oldu. F.D. isimli hastanın hastaneye yatma talebiyle kendisine geldiğini söyleyen Doktor Kaçar; “Kendisine hastaneye yatmasına gerek olmadığını söyleyince beni tehdit ederek masadaki eşyaları üzerime fırlattı. Odamdan çıkarak koridorda bağırdı. Bunun üzerine gelen polisin silahını almaya çalıştı. Buradaki güvenlikçi arkadaşlara şiddet uyguladı. Sonra gidip rapor aldım. İşlem için de gerekli yerlere müracaatta bulunduk. Çok ciddi bir hasar olmadı. Yaşanan olayı ufak tefek yaralanmayla atlattım. Şikâyette de bulundum” dedi.

Bu olay üzerine bir açıklama yapan Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Tacettin İnandı; “Meslektaşımıza yönelik bu saldırıdan derin üzüntü duyduk. Hemen her gün ülkemizde, bölgemizde şiddet haberleri duyuyor, görüyor ve yaşıyoruz. Sağlık alanında da şiddet son derece yaygın olarak yaşanıyor. Son olarak İskenderun Devlet Hastanesinde 07.08.2014  tarihinde meslektaşımız Dr. Ömer Faruk Kaçar yardım etmeye çalıştığı bir kişi tarafından saldırıya uğradı ve yaralandı. Meslektaşımıza yönelik bu saldırıdan büyük üzüntü duyduk, kendisine geçmiş olsun diyor, saldırıyı yapanı kınıyoruz. Şiddet nedeni ne olursa olsun kime karşı yapılırsa yapılsın kabul edilemez.

Hele de sağlığı ve yaşamı korumaya adanmış bir mesleğe yönelik şiddet  asla kabul edilemez. Meslektaşımız çok yoğun çalışarak toplumda son derece önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ülkemizde hekimlik mesleği artık birinci derece riskli meslekler arasında sayılmakta ve gün geçtikçe tercih edilmesi azalmaktadır. Bugün hekime karşı şiddet, aslında hastalarımıza, sağlığımıza ve topluma yönelik şiddettir” şeklinde konuştu.

Sorunların Sorumlusu Bizler Değiliz!

Sağlık sisteminde çok ciddi sorunlar olduğunu ifade eden Doç. Dr. İnandı; “Sağlık Sisteminin çok önemli sorunları vardır, ancak bu sorunların sorumlusu çalışanlar, hekimler değildir. Sağlık hizmetlerinin ticarileştiği,  kar etmenin rekabetin çok öne çıkartıldığı hastanın çıkarının geri plana atıldığı bir sistem de çalışmak zorunda bırakıldık. Gereksiz talep yaratılarak hastanelerde kuyruklar oluşturuldu.

Meslektaşları olarak arkadaşımıza yapılan saldırının takipçisi olacağız. İlk günden olduğu gibi daima meslektaşımızın yanında olacağız. Bu sistemi çözmek zorunda olanlarda uygulayıcılarıdır. Buradan yöneticilerimize tekrar çağrıda bulunmak istiyoruz, Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları olarak önerdiğimiz Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası bir an önce çıkartılmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here