Bülent Akbay; “AKP Artık Dünden de Güçsüz!”

0
212

bülent akbay7Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası bir açıklama yapan Avukat Bülent Akbay, mevcut iktidarı düşürmek için örgütlenmek gerektiğini öne sürdü.

Alternatifi olmadığı halde, Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partisinin oylarının düştüğünü kaydeden Akbay; “Bu seçim demokrasiyi ortadan kaldırmak için bir tezgâhtı. Muhalefet yine oyuna geldi. Demokratik olmayan bu seçime girmeyecekti. AKP öyle bir kaç sloganla ve konjonktürle yıkılmaz, hele-hele omurgasız politikalarla hiçbir iktidar yıkılmaz. Bunun için örgütlenmek, bilinçlenmek ve en önemlisi iyi birer insanlar olarak toplumun içinde olmak gerekir” değerlendirmesinde bulundu.

İktidar olmak için gerekli formülleri de açıklamalarında sıralayan Akbay; “Emeğe saygı duymuyorsan, rant ilişkileri içindeysen, demokrasiyi parti içinde bile uygulamıyorsan, sen de ırkçı politikalar izliyorsan, iktidar olsan ne yazar. Bu yüzden öncelikle büyük laflar yerine basit ve doğru kuralları uygula. Mesela adaylarını hırsızlardan, rantçılardan, iki kelimeyi yan yana getiremeyen cahillerden, para babalarından, sağcılardan seçme. Partindeki dürüst insanlara değer ver.

İkincisi taşerona karşıysan tüm belediyelerinde bunu yasakla. Tüm belediyelerinde halka suyu ve sağlığı ücretsiz dağıt. Ulaşımdan kar etme. Kültürel faaliyetlerini arttır. Hizmeti halkla beraber yap. Belediyelerini ticarethane gibi kullanma. Kimsesizlerin kimsesi olmak için sokağa çık, ev-ev dolaş ve kurtuluşun ancak hep birlikte olacağını anlat.

Her mahallede ve sokakta derneklerin olsun. Bu liste uzar. Özetle fildişi kulelerinden in ve halka karış. Halk ol. Kanunlar da nizam da umurunda olmasın. O kanunlar ve nizam seni kukla yapmak içindir. Kanunları halkın yararına değiştir. Halkın nizamını kur. Bu istediklerim çok şey değil ama bu düzenden beslendiğin için sana çok geliyordur.

AKP artık dünden de güçsüz. Tayyip son çare olarak tiran olmayı seçti ve onun yok oluşu çok daha hızlı olacak. Bu kadar uzun süre iktidar olmasının en önemli nedeni muhalefetin adeta her adımda ona destek olmasıdır. Bugünden sonra da destek olmaya çalışacaklar ama halk onlara artık güvenmeyecek. Bu yüzden umutsuz olmayalım, daha çok çalışalım ve içimizdeki sevgiyi, kararlılığı ve cesareti büyütelim” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here