Saadet’ten Cumhurbaşkanı Adaylarına Oy Yok!

0
56

saadet partisi18Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Hatay İl Başkanı Dr. Necmettin Çalışkan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin partililerle yaptığı haftalık toplantıda seçimin önemine bir kez daha vurgu yaptı. Çalışkan; “Camiamız, siyasi bir tercihte bulunmuş ve tüm adayları boykot kararı almıştır” diyerek, boykota işaret etti.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin ülkemiz adına önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Çalışkan; “Bu Milli Görüş düşüncesinin 45 yıl önce yaptığı bir tekliftir. Umarız hayırlı sonuçlar doğurur. Ne var ki; bugünkü sistemle halkın tercihi değil; bir takım mahfillerde planlanan ve halka dayatılan adaylara oy verilecektir. Böyle bir ortamda Genel Merkezimiz geniş istişareler sonucunda tabanın beklentisine uygun olarak bir karar almıştır.

Doğal olarak camiamız; geleneklerine uygun olarak alınan karara saygı göstermek durumundadır. Adaylar arasında,  “ehveni şer” adayı “kerhen” seçmeyerek siyasi bir tercihte bulunmuş ve tüm adayları boykot kararı almıştır. Sonucu önceden belli, iç ve dış mihraklardan destekli,  heyecansız bir seçim atmosferi yaşanmaktadır.

Zaten denenmiş olan ve uygulamalarıyla problemleri çözememiş olanlardan yeni umutlara kapılmanın bir anlamı yoktur. Alınan karar aynı zamanda dayatmaya tepki niteliğinde bir karardır. Seçim sürecinde de İslam âlemi kan ağlarken adaylar arasında şiir kavgası yapmaları, seviyenin ne olduğunu göstermektedir” dedi.

Beklentilerimiz Karşılanmıyor…

Mevcut iktidarı ve icraatlarını da eleştiren Çalışkan; “Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığını elinde tutan kadronun ne yaptığı ortadadır. Bütün gerçeklerden sonra hala umutlara dalmak ham hayaller peşinde koşmak safdilliktir. Bu nedenlerdir ki boykot da bir seçenektir, sessiz çığlıktır. Adayların hepsine aynısınız demek değildir ama bu karar beklentilerimiz karşılanmıyor demektir, dayatmalara dur demektir. Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda ise kime oy verileceği bilahare belirtilecektir. Umuyorum Partimizin kararı saygıyla karşılanacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here