Vicdanlı ve Tarafsız Olunmalı!

0
80

tedaş-hatsu1Su Var Elektrik Yok!

Bazı Belediyelerden 3 Yıldır Hiç Tahsilât Yapmayan TEDAŞ, HATSU Hizmet Binasının Elektriğini Kesti. HATSU Çalışmalarını Aksatan Kurumları Hatay Halkına Karşı Vicdanlı Olmaya Çağırdı…

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), TEDAŞ’ın 2011 yılından bu yana bazı belediyelerden tahsil etmediği elektrik faturalarını gerekçe göstererek HATSU Ana Hizmet Binası’nın elektriğini kestiğini duyurdu.

HATSU Genel Müdürlüğü, halen kuruluş aşamasında olan ve 480 Milyon TL gibi büyük bir borç ile doğan HATSU’ya devredilen elektrik faturalarının ilk taksitinin ödenmesine rağmen, HATSU’nun görevlerini yerine getirmesini engellemek amacıyla hizmet binasının elektriğinin kesildiğini iddia etti. Genel Müdürlük’tan yapılan açıklamada, 2011 yılından bu yana elektrik borçlarını ödemeyen belediyelerin hiçbir şekilde elektriğinin kesilmediğini fakat bu borçlar HATSU’ya devredildikten sonra bahane edilerek HATSU Ana Hizmet Binasının elektriğinin kesildiğini açıkladı.

HATSU Ana Hizmet Binası’nın elektriklerinin kesilmesiyle hiçbir iş makinesine yakıt ikmali yapılamadığının altını çizen idare, bu nedenle özellikle vidanjör ve kepçelerin çalışmadığını ve vatandaşların büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu bildirdi.

TEDAŞ’ın,  Genel Müdürlük binasının şalterleri indirmesinin altında farklı sebepler yattığını dile getiren idare, bazı kesimler tarafından HATSU’ya adeta savaş açıldığını ve bu elektrik kesme eyleminin de bunların bir parçası olduğuna vurgu yaptı.

Terfi İstasyonlarının Elektriği Sürekli Kesik

Öte yandan HATSU Hizmet Binası’nın elektriğini kesmek için TEDAŞ’ın mesai saatleri dışında personel görevlendirdiğini ifade eden Genel Müdürlük, TEDAŞ’ın kente su veren terfi istasyonlarının bulunduğu bölgelerde saatlerce süren elektrik kesintilerine bir türlü çözüm bulamadığını ve bunun kentte susuzluğa sebep olduğunu açıkladı.

Genel Müdürlük, TEDAŞ’ı Hatay Halkının sorunlarına çözüm bulma noktası olan HATSU’ya karşı daha vicdanlı ve daha tarafsız olmaya davet etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here