Saadet Hatay İl Başkanı Çalışkan; “Halkımız Aklıselim Davranmalı”

0
65

necmettin çalışkan3Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan Taksim’de yapılmak istenen AVM ve Topçu Kışlası olaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

HRT Akdeniz Tv’ye konuk olan Çalışkan; “Her şeyden önce halkı ilgilendiren bir olayın yine halkla paylaşılması gerekirdi. Bu gizli yapılacak bir konu değildir. Halkı ilgilendiren bir konu yine halkla paylaşılmamıştır. Bu yanlışa karşı çıkılıp miting yapılabilir belki ama tepkiler hukuk çerçevesinde olmalıdır. İlk başta tepki veren vatandaşlarımız doğa ve ağaç sevgisi ile sahip çıkma anlayışıyla sokaklara döküldü sonra iş çığırından çıktı ve tepkiler normali geçti. Halk ile yönetimin karşı karşıya gelmesi yanlış bir şeydir. Polise böyle talimat verilmemeliydi! Polis halkına gaz sıkmamalı, yere düşeni tekmelememelidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin de yanlış yaptığını ifade eden Çalışkan; “CHP halkı kışkırtmaya gitmiş ve olayı siyasi ranta çevirmiştir” diye konuştu.

Benzer olayların Hatay’da da yaşanmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çalışkan; “İstanbul’un gözbebeği olan Taksim’e alışveriş merkezi yapılması yanlış bir karardır. Kışlayı ticarethane anlayışına büründürmek hele kısa bir süre önce gökdelenlere karşı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan’ın bir anda AVM yapılmasına müsaade etmesi yanlıştır. Çıkan olaylardan sonra topçu Kışlası yapıldığı zaman AVM olacak diye alınmış nihai bir karar olmadığını söylemesiyle yine çelişse de bu yanlıştan dönülmelidir. 

Ülkemiz zor dönemeçlerden geçiyor. Reyhanlı olayı daha aydınlatılmadan bu olayların yaşanması bizi tedirgin ediyor, üzüyor. Hassas bir süreçten geçiyoruz, halkımız duyarlı, temkinli olmalı. Aklıselim içerisinde hareket etmek zorundayız yoksa daha büyük felaketler ile karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here