“Gezi Parkı Direnişi Halkın Başbakan Erdoğan’ın Politikalarına Cevabıdır”

0
58

mevlüt dudu açıklama37CHP Milletvekili Dudu “Gezi Parkı” Protestoları ile İlgili Değerlendirme Yaptı…

Taksim Gezi parkında başlayan ve tüm yurda yayılan protestolarla ilgili bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, “Gezi Parkı direnişi halkın Başbakan Erdoğan’ın ve AKP Hükümetinin uyguladığı politikalara verdiği cevaptır” dedi.

Gezi parkı direnişinin, Başbakan Erdoğan’ın yıllardır vatandaşlara karşı gösterdiği, “Ananı da al git”, “üç beş çapulcu”, “İki ayyaş” gibi söylemlerinin ve davranışlarının bir sonucu olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Milletvekili Dudu, “Yıllardır özgürlüklerinin azar azar ellerinden alındığını, şu ya da bu biçimde hükümet tarafından dışlandığını hisseden vatandaşlarımız, tepkilerini demokratik protestolarla ortaya koymuştur. Başbakan Erdoğan siyasi hayatının ilk yenilgisini “Gezi Parkı” direnişi ile tatmıştır. Emniyet güçlerine verilen sınırsız güç kullanma talimatının da nedeni budur. Demokratik protesto haklarını kullanan vatandaşlarımızın üzerine tonlarca gaz sıkılmasının nedeni de bu yenilmişlik duygusudur” dedi.

“Vatandaşlarımız Hiçbir Provokasyona Alet Olmamalıdır”

Milletvekili olarak bu kadar tepkiye rağmen hala inandırıcı bir açıklama yapamayan ve diyalog arayışına girmeyen AKP iktidarını, Başbakan Erdoğan’ı ve yöneticileri kınadığının altını çizen Vekil Dudu; “Bir sistem, ancak vatandaşların gösteri ve yürüyüş hakkını garanti altına alıyorsa demokrasidir. Bunun ülkemizde olmadığı da bu eylemler sonucunda net olarak anlaşılmıştır. Başbakan Erdoğan’ın söylemleri halkı birbirine düşürmeye yöneliktir. Bu söylemleri ben de vatandaşlarımız gibi hayretle izliyorum. Şiddet şiddeti doğurur. Hükümet açısından alınması gereken en önemli ders, emniyet güçlerinin kullandığı aşırı biber gazı ve saldırgan tutumunun, vatandaşları daha çok politize ettiğidir. Bu nedenle iktidarı yaşanmakta olan vahim olayları diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla çözmeye davet ediyorum.

Bizler her tür özgür düşüncenin barışçıl, demokratik söylemlerle dile getirilmesinden yanayız. Yasaksız bir şekilde yaşanmasının arkasındayız. Her tür demokratik söylem ve gösteri hakkını sonuna kadar savunuyoruz. Vatandaşlarımızın da bu anlamda aklıselim davranmasını ve hak arama özgürlüğünün sınırlarını zorlamadan eylemlerini gerçekleştirmelerinin gerektiğine inanıyorum. Vatandaşlarımız hiçbir provokasyona alet olmamalıdır. Nereden gelirse gelsin, provakatif davranışlar mutlaka boşa çıkarılmalıdır. Halkımız da bu bilince sahiptir ve ona göre davranacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here