“Zafer Direnen İstanbulluların Olacak”

0
66

emek ve demokrasi5İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu; “Zafer Direnen İstanbulluların Olacak”

İstanbul Gezi Parkında, ağaçların kesilmesine karşı başlatılan ve daha sonrasında tüm geneline sıçrayan eylemle ilgili geçtiğimiz hafta sonu bir basın toplantısı düzenleyen İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu, “Zafer direnen İstanbulluların olacak!” dedi. İnsan Hakları Derneğinde düzenlenen toplantıda, Ak Parti hükümeti sert bir dille eleştirildi.

Ak Partinin halka pervasızca saldırdığının savunulduğu toplantıda şu açıklama yapıldı; “AKP faşizmi 29.05.2013 günü İstanbul’da yaşam alanına sahip çıkan insanlara hoyratça saldırmaya başlamış her geçen gün saldırının boyutunu büyüterek çevik kuvvetiyle, Tomasıyla, gaz bombalarıyla metropol İstanbul’u yaşanmaz hale getirmiştir. Eylemin 4. gününde saldırının boyutu öyle bir noktaya geldi ki gazı sıkanda bombayı atanda kitlesel ölümlerin gündeme gelmesinden zevk duyar halde hareket etti.

Milletvekilleri, sendikacılar, öğrenciler, çevre esnaf ve halk yaralanıp hastanelere kaldırıldı. Bu insanların suçu; yaşam alanlarına göz diken kapitalizme karşı çıkmak, doğayı savunmak, kesilecek ağaçları korumak için bir araya gelmekti. Bu insanları bir araya getiren en önemli şey doğayı korumak ve yaşam alanlarını savunmaktır.

AKP ne yaptı? Halkın ortak yaşam alanını birilerine peşkeş çekmek için var gücüyle orada bulunan herkese vahşice saldırdı. Zulüm amacına ulaşamayacak, gezi parkı İstanbulluların yaşam alanı olarak kalacaktır! Zafer direnen İstanbulluların olacak!”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here