Protokol Halkla Bayramlaştı

0
68

bayram-iskenderun1Her dini bayramda olduğu gibi geçtiğimiz Kurban Bayramında da İskenderun’da protokol ve halk birbirleriyle bayramlaştı.

Bayramın ikinci günü Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen bayramlaşma törenine, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat, Hatay Milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Programda ilk önce protokol üyeleri vatandaşlarla tek-tek bayramlaşarak, tebrikleri kabul ettiler. Ardından, protokol üyeleri, vatandaşların yanına giderek, hem sohbet ettiler, hem de bayramlarını tebrik ettiler.

bayram-iskenderun2

Arife Günü Şehitlik Ziyareti

Kurban Bayramının arifesinde ise İskenderun protokolü “Şehitlik” ziyaretini gerçekleştirdi. Düzenlenen törende İlçe Müftüsü işliğinde vatan uğruna can veren şehitler için dua edildi.

Arife günü İskenderun Karaağaç Asri Mezarlığında bulunan Şehitliğe gelen protokol üyeleri, şehitlikte düzenlenen törende bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan’ın duasıyla başlayan program daha sonra tüm şehit kabirlerinin gezilmesiyle devam etti.

Şehitlikteki törene İskenderun Kaymakamı Hasan Özyigit, Ak Parti Hatay Milletvekili ve adayı Orhan Karasayar, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Emniyet Teşkilatı, Ak Parti, MHP ilçe yönetim kurulu üyeleri, Meclis üyeleri ve şehit aileleri katıldı.

Tüm şehit mezarları tek-tek ziyaret edilirken, dualar okundu, komutanlar ve protokol üyeleri, şehit aileleriyle de samimi sohbet ettiler. Şehitlikte bir şehit babası ise Milletvekili Orhan Karasayar ile İskenderun Kaymakamı Hasan Özyigit’e resmi kurumda karşılaştığı muameleyi ve yaşadığı sıkıntıyı aktardı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here