Kurban Bayramı Buluşması

0
177

bayram-antakya1Hatay protokolünün Kurban Bayramı Buluşması bayramın ikinci günü olan 25 Eylül Cuma günü saat 14.00’te Antakya Belediye Parkı’nda gerçekleştirildi. Bayramlaşma etkinliğine, Hatay Valisi Ercan Topaca, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve temsilcisi, dernek başkanları, iş adamları, siyasi parti il temsilcileri ve ruhani liderler katıldı. Hatay Büyükşehir Belediyesi, bayramlaşma alanında halka, etli pilav ve ayran, sıcak ve soğuk içecekler, tulumba tatlısı ve kuru pasta ikram etti. Bayramlaşma sonrası hatıra fotoğrafı çektirildi.

bayram-antakya2

Büyükşehir Belediyesi Personeli Bayramlaştı

Hatay Büyükşehir Belediyesi personelleri yaklaşmakta olan Kurban Bayramı münasebetiyle, Hatay Mesleki Eğitim Merkezi (HATMEK) Konferans Salonu’nda bayramlaşmak için bir araya geldi. Bayramlaşma merasimine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve belediye personeli katıldı.

HATMEK’te müzik eğitimi alan kursiyerler müzik dinletisi gerçekleştirdi. Dinleti bayramlaşma törenine renk kattı. Kursiyerler bayramlaşma törenine iştirak eden Başkan Savaş’ı da dinletiyle karşıladı.

bayram-antakya3

Bayramlaşma konuşmasını yapan Başkan Savaş; “Hatay Büyükşehir Belediyesi çalışanları olarak, birbirimizi sevmemiz, ekip olmamız; birbirimizi affetmeyi ve birbirimizden özür dilemeyi bilmemiz ve daima güler yüzlü olmamız gerekiyor. Birlikte çok güzel işler yapıyoruz. Her birimiz farklı kurumlardan olsak da hepimiz Hatay halkına hizmet ediyoruz. Hatay halkına iyi bakmak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Geçirdiğimiz bu zor günlerde hem coğrafyamızda hem de ülkemizde kardeşin kardeşi vurduğu günlerin bir an önce son bulmasını ve topraklarımızda barışın hüküm sürmesini diliyorum. Tüm Hatay halkının ve belediye personelimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, huzurlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim” açıklaması yaptı. Bayramlaşma sonrasında anı fotoğrafı çektirildi.

bayram-antakya4

Büyükşehir 41 Noktada Kurban Kesim Hizmeti Sundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla 41 kesim ve 11 satış noktasıyla Hatay halkına hizmet verdi. Mezbahanelerde kesim sırasında ortaya çıkan atıklar belediye temizlik ekiplerince temizlendi. Kesimler, Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimlerce yürütülen sağlık kontrolleri eşliğinde gerçekleştirdi. Kesim alanında etlerin ve atıkların poşetlenmesi amacıyla, halka poşet dağıtımı yapıldı. Alanda kullanılan askılıklarla kesimin hem daha güvenli hem de daha konforlu bir ortamda gerçekleştirilmesi sağlandı. Kesim işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen halka çay, çikolata ve kolonya ikramı yapıldı. Kurban kesimleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla bu yıl ilk kez mezbahalarda ücretsiz gerçekleştirildi. Büyükşehir belediyesi Kurban Bayramı’nın ilk günü saat 13.00’a kadar mezbahalarda Hatay halkına ücretsiz kurban kesim hizmeti sağladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here