Topaca; “Eğitim, Geleceği Şekillendirmede En Büyük Güçtür”

0
142

okul açılışı2Hatay Valisi Ercan Topaca, bugün başlayacak olan 2015-2016 eğitim öğretm yılı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Mesajında yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olmasını dileyen Vali Topaca, eğitimin her toplumun hayatında vazgeçilmez bir ihtiyaç ve o toplumun geleceğini şekillendirmede en büyük güç olduğunu vurguladı.

İnsan eğitiminde aileden sonra en önemli basamak olan okulun; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerine ulaştıracak olan bir eğitim yuvası olduğunu kaydeden Vali Topaca; “Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, daha müreffeh bir hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Atatürk’ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli de ilköğretimde atılır. Çağdaş bilgi ve teknikle donatılan öğrenciler için akılcı, bilimsel, demokratik, modern ve saygı sevgi temelinde disiplinli bir ilköğretim amaç ve görev edinilmelidir.

 Değerli öğretmenler, çocuklarımıza pozitif bilimlerin yanı sıra, milli ve manevi değerlerini öğrenme ve içselleştirme yönünde yapacağınız her çalışma; gelecekte, dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alacak Türkiye’mizin sağlam bir toplum yapısına sahip olmasına vesile olacaktır. Bu doğrultuda bizler de çocuklarımızı, ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için Hatay Valiliği olarak tüm imkânlarımızı Hataylı hemşerilerimizin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here