Osmanlı Yemekleri Tarihi Külliye’de Tanıtıldı!

0
155

mutfak günleri5“Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”nin üçüncü gün etkinlikleri Payas’ta gerçekleştirildi. Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesinde, 17 Akdeniz ülkesinden alanlarında uzman aşçı, gurme ve şeflerin katıldığı etkinlikte 16. yüzyıl Osmanlı Mutfağı’na ait yemekler o dönemde kullanılan tahta kaşık, bakır tencere, tepsi ve tabaklarda katılımcılara sunuldu.

Etkinliğe katılanları külliye girişinde karşılayan ve onlara rehberlik eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, katılımcılara ve organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederek, Payas’ta böylesine güzel bir etkinliğin gerçekleştirilmesinin kendisini gururlandırdığını ifade etti. Katılımcılarla ilgilenerek onlarla yemek yiyen, Payas’ı ve külliyeyi tanıtan Başkan Altan, katılımcılara hediye paketi de verdi.

Sokullu Mehmet Paşa Külliyesini ve Payas’ı çok beğendiklerini ifade eden katılımcılar kendilerine ikram edilen Ballı Mahmudiye, Kabuniye Pilavı, Pehli, Cacık gibi yemekleri çok başarılı bulduklarını söylediler. Yemeklerin yanı sıra katılımcılara Osmanlı Şerbeti ve Helva da ikram edildi.

Yemek ikramının yanı sıra Payas Belediyesi çalışanlarından Mimar Tuğba Tutar Kablan, misafirlere külliyeyi tanıttı. Ayrıca Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı nakış işleme, keçe, iğne oyası, kilim, ahşap işleme gibi kursların kursiyerleri el emeği ürünlerini sergilediler. Program sonunda Vali Celaleddin Lekesiz, Başkan Altan’a plaket verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here