Dünyanın En Büyük Tavlası Hatay’da Üretildi

0
460

en büyük tavla1Düğün organizasyonu ve benzeri alanlarda HELENA CENTER olarak hizmet üreten özellikle Ahşap Mobilya konusunda yıllardır başarılara imza atan HELENA bir ilke imza atarak sektördeki başarısını perçinledi.

Davut Kazar, Süleyman Kazar, Ahmet Kazar ve Yusuf Kazar yönetimindeki Hatay’ın yurtdışına açılan nadir markalarından Helena üretimleriyle Guinness Rekorlar Kitabına girmeğe aday oldu.

Ahşap üretim sektöründe özellikle tavla, satranç ve okey de önde gelen üreticilerinden olan Helena Wood Art’ın dünyanın en büyük tavlasını ürettiğini kamuoyu ile paylaşan Helena Araştırma geliştirme Müdürü Kaya Tanyel; “Baştan sona her şeyiyle Helena’nın Hatay Antakya’daki üretim tesislerinde üretilmiş olan tavlanın açık hali 4,5×4,5 metre. Yapımı yaklaşık 1 ay süren tavlanın kasası sedef işlemeli, iç kısmı ise ahşap mozaik motifleriyle süslenmiş. Toplam ağırlığı 500 kg’dan fazla olan tavlada kayın, ceviz, limon, gül, okaliptüs, abanoz, kayın kökü gibi ağaçların yansıra sedef ve bakır tel kullanılmıştır” dedi.

Tavlanın yurt dışında bir müşterinin siparişi üzerine üretilmiş olup talep halinde daha büyüğünün de yapılabileceğini söyleyen Tanyel, sıradışı siparişlere her zaman açık olduklarını belirtti.

HELENA yetkilileri Türkiye’den benzer bir siparişin kendilerini daha da memnun edeceğine işaret ederken üretimleriyle Guinness Rekorlar Kitabına başvurmayı düşündüklerini ifade ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here