“Onun Ne Olduğunu Herkes Biliyor”

0
88

kemal kılıçdaroğlu7CHP Lideri Kılıçdaroğlu Hatay’daki Mitingde Yaptığı Konuşmasında Erdoğan’ı Eleştirdi…

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay halkıyla bir araya geldi. Beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Genel Sekreter Gürsel Tekin ve Hatay Milletvekilleri ile Hatay’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Burada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay mitinginde Hatay Büyükşehir Belediyesini eleştirmesine değinen Kılıçdaroğlu; “Sayın Başbakan Hatay’a geldiğinde sanki Türkiye’nin hiçbir sorunu yokmuş gibi Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetleri ile ilgili yoğun bir eleştiri yaptı. Borçlar belediyeye verildi, nimetler ise başka yerlere devredildi. Bir Belediye Başkanı ayrım yaptığı zaman olmaz. Bir Başbakanın da seçildikten sonra ayrım yapmaması lazım! Ayrım yaparsa Hataylıları cezalandırır. Sonuçta cezalandırdığı kişi Lütfü Bey değil, Hataylılar oluyor. Sonuçta Vali de, Belediye Başkanı da Hatay için çalışıyor. Sonuçta hepimizin bir ortak paydası olmalı. Ülkenin çıkarları… Ülkenin çıkarları için hepimizin beraber hareket etmesi lazım” diye konuştu.

Belediye ziyareti sonrası Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen mitinge geçen Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandığa giderken vatandaşların iyi düşünmeleri gerektiğini belirtti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu; “Bir kez yetmez, iki kez yetmez, düşüneceğiz. Nasıl bir Cumhurbaşkanı seçmemiz gerekiyor? Bayrağımızı, ülkemizi, vatanımızı temsil edecek bir kişi olması lazım cumhurbaşkanı! Bir; Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır. Cumhurbaşkanının bütün siyasi partilere eşit mesafede olması, bir siyasi kimliği olmaması lazım! İki, cumhurbaşkanının bilgi birikiminin iyi olması lazım! Ülkesini sevmesini, vatandaşını sevmesi lazım, herhangi bir vatandaşını tekmelettirmemesi lazım! ‘Al ananı da git’ dememesi lazım. Hiçbir vatandaşını ötekileştirmemesi lazım! Cumhurbaşkanının hem Batı’da, hem Doğu’da saygınlığı olması lazım!

Mademki ülkemi, bayrağımı temsil edecek; cumhurbaşkanının saygın olması, ağırlığı olması, çok konuşmaması, az ve öz konuşması lazım. Cumhurbaşkanlarının halkına yalan söylememesi lazım. Yalancıdan Cumhurbaşkanı olmaz, yalancıdan başbakan olmaz. O nedenle cumhurbaşkanlarının güven vermesi lazım. Her ortamda doğru konuşması ve halkına yalan söylememesi lazım. Cumhurbaşkanlarının bir özelliği daha var. Mademki beni, bizleri temsil edecek, bayrağı, ülkemi temsil edecek; cumhurbaşkanının temiz olması, arı ve duru olması lazım. Cumhurbaşkanının arkasında kirli bir leke olmaması lazım” şeklinde konuştu.

“Ortadoğu’da Akan Kanın Sorumlusu Erdoğan’dır”

14 siyasi partinin bir araya gelerek aday gösterdikleri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun tarafsızlığı ve dürüstlüğü konusunda endişe duyulmayacağını, destekledikleri adayın İslam İşbirliği’ni yönetmiş, Filistin’e barışı getirmiş, bu nedenle Kudüs Devlet Nişanı almış birisi olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu; “Diyorlar ki ‘Ekmeleddin İhsanoğlu siyasetçi değil!’ Siyaset, cumhurbaşkanının görevi değildir. Siyaset, siyasi partilerin görevidir, yeri de TBMM’dir. Çankaya’ya oturacak adamın sıcak siyasette yeri yoktur. Yeri olduğu zaman vatandaşları ayırır, tarafsızlığını kaybeder. Onun için dedik ki Siyasi kimliği öne çıkan birisinin Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmaması lazım. Cumhurbaşkanı olacak kişinin vatandaşlarını Alevi, Sünni, Laz, Kürt, Çerkez diye bölmemesi lazım.

Buradan söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan duysun. Sen vatandaşlarını bölüyorsun. Suriye’de, Irak’ta yaptığını Türkiye’de yapmak istiyorsun. Ne kadar bağırırsan bağır, ne kadar ayırırsan ayır, bu millet bölünmeyecek. Ülkemizi, insanımızı, vatanımızı bayrağımızı seviyoruz. Çünkü biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz. Müslümanların bulunduğu bir bölgede Ortadoğu’da kan akıyor. Birisi saldırıyor ‘Allah Allah’ diye, öbürü öldürüyor ‘Allah Allah’ diye. Ortadoğu’da Müslüman kanı akıyorsa, cihatçıların eline TIR’larla silah gönderen Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ortadoğu’da akan kanın sorumlusudur. Müslüman dünyasında akan kanın sorumlusu olan biri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturabilir mi? Oraya oturduğu gün kavga çıkacaktır bu ülkede! Oraya oturduğu gün Türkiye kendisini Ortadoğu bataklığının içinde görecektir. Kardeşlik mi istiyorsunuz, huzur mu istiyorsunuz? O zaman ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’ diyeceğiz” diye konuştu.

kemal kılıçdaroğlu8

Mezhep Çatışmasını Başlatmak İstiyor!

Türkiye’de 1,5 milyon Suriyelinin bulunduğunu ve bunların dilenerek, yasa dışı işler yaparak yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını öne süren Kılıçdaroğlu, Suriye’de barışın yolunun İhsanoğlu’ndan geçtiğini belirterek, Erdoğan’ı eleştirmeye devam etti. Kılıçdaroğlu; “Dış politikasını mezhep çatışması üzerine yaptı. Suriye’de insanları öldürülüyor. Şimdi aynı şeyi Türkiye’de yapmak istiyor. Bunu yapan adama ‘Vatana ihanet etmiş’ denir. Buna izin vermeyeceğiz. Sözde Irak Şam İslam Devleti! Kendisini orada birisi halife ilan etmiş. Bizde de halifeliğe soyunan birisi var. O da kendi ülkesinde aynı şeyleri yapmak istiyor. Mezhep çatışmasını, etnik kimlik çatışmasını başlatmak istiyor” dedi.

Musul’daki başkonsolosluğun etrafının IŞİD terör örgütü tarafından sarıldığı sırada Ankara’ya bilgi verildiği ve Başbakan Erdoğan’ın da teslim olmalarını söylediğini öne süren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Benim konsolosluğumun önündeki bayrağımı bir terör örgütü kimin rızasıyla indirdi? Recep Tayyip Erdoğan rızasıyla indirdi. IŞİD’e ‘Terör örgütü’ diyemiyor. Kendisi IŞİD’e, El-Kaide’ye TIR’larla silah göndermedi mi? Bunların hepsini CHP ispat etmedi mi? Mahkemeye yasak kararı getirtmiş ‘Bilgiler dışarı çıkmayacak’ diye. Recep Tayyip Erdoğan şunu unutma; sen ihanet edersin, biz ihanet etmeyiz. Şimdi IŞİD ile pazarlık için masaya oturdular. IŞİD’in asıl rehinesi Recep Tayyip Erdoğan’dır, onu rehin almıştır. ‘Konuşma’ diyor, konuşmuyor. ‘Mahkemeden karar çıkart’ diyor, karar çıkartıyor. Ne emrederse anında yerine getiriyor. Bu adamdan bu ülkeye hayır gelmez!”

Konuşması sık sık ‘Hırsız Tayyip’, ‘Başbakan Kemal’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, halkın tekrar ‘Hırsız Tayyip’ diye slogan atması üzerine ise, “Onun unvanını bütün dünya biliyor artık. Ne olduğunu da biliyor. Ne mal olduğunu da herkes biliyor” dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından mitinge katılanları selamlayarak kentten ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here