İhsanoğlu İskenderun’da da Halka Seslendi!

0
91

ihsanoğlu iskenderun1“Seçim Pusulasında İhsanoğlu’nun Resmine Mührünüzü Basın”

Geçtiğimiz hafta sonu ilimize gelen Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeledin İhsanoğlu, ilçe ziyaretleri kapsamında İskenderun’u da ziyaret etti. Belediye Kültür Merkezinde halk ile buluşan İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada, meclisteki iki köklü partinin ortak önerisiyle aday olduğunu ve 12 siyasi partinin adaylığına destek verdiğine vurgu yaptı.

Kendisinin hak, adalet ve ekmek için yola çıktığını belirten İhsanoğlu; “Biz ekmeği büyütmek ve paylaşmak için bu yola çıktık. Siz adalet istemiyor musunuz? Siz hakkaniyet istemiyor musunuz? Siz vatanınızda huzur içerisinde yaşamak istemiyor musunuz? Siz Suriye’deki, Irak’taki komşularınızla barış içerisinde yaşamak istemiyor musunuz? Bu sıkıntıları meydana getirenlere bir daha oy verecek misiniz? O zaman yapacağınız şey, doğru yere, seçim pusulasındaki İhsanoğlu’nun resminin olduğu yere mührünüzü basacaksınız” diye konuştu.

ihsanoğlu iskenderun2

Kendisinin ‘milletin projesi’ olduğunun altını çizen İhsanoğlu; “Bu proje milletin projesi, üzerine basarak söylüyorum. Meclisteki iki parti milleti kucaklayacak bir adayda uzlaştı. Ben de bu şerefli görevi kabul ettim, bizim adaylığımız bir proje ama bu gerçekten milletin projesi. Bu Büyük Ortadoğu Projesi falan değil. Bizim adaylığımıza 12 parti destek verdi. Ak Parti kurucularından ve eski bakanlardan birçok kişi bizimle beraber. Her şeyin önünü tıkayacaksın, sonra hakaret yağdıracaksın. Bu millet sandığa gitsin ve istediğini seçsin ve onu Çankaya’ya göndersin, herkes buna saygı duysun” şeklinde konuştu.

“Türkiye Yeter Artık Diyor”

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Hat-Mek Salonu’nda düzenlenen bir toplantıda STK’larla ve mahalle muhtarlarıyla da bir araya gelen Çatı Adayı İhsanoğlu; “Bugün Halep’e, Şam’a gidemiyoruz. Yollarda yazıyor ama gidemiyoruz. Neden? Sınır mı yok? Sınırları kaldırdık ama yerine kevgir yaptık. Ve sınırlardan insanlar, ticaret, hizmet gitmiyor. Teröristler gidip geliyor. Sınırlar teröristlerin kullanımında ve insanları öldürmek için geliyorlar. Böyle bir duruma düşmek çok acı. Niye bu noktaya geldik biz? Hangi dahiyane siyasetin eseridir bu? Biz bu komşularımızla asırlardır yaşadık ve ilelebet yaşayacağız. Niye bu hale geldik? Bunların sorumlusu yanlış siyasetler ve kara emellerdir” diyerek sözlerine başladı.

ihsanoğlu iskenderun3

İhsanoğlu’nun Hatay’da değindiği bir diğer konu da Türkiye’deki mevcut kutuplaşma ve gerginlikti. İhsanoğlu; “Biz 70’li yıllarda bazı gençler arasındaki sağ sol kavgasını yaşamış bir nesil olarak görüyoruz ki Türkiye’de tehlike daha büyük. Kutuplaşma sadece gençler arasında değil. Sağcı, solcu, faşist, komünist arasında değil. Çok daha tehlikeli. Biz bütün vatanı dolaşıyoruz. Millet gerilmiş, sinir halinde. Bu halden kurtulmak istiyoruz, bizi niye düşman haline getiriyorlar diyorlar. Biz de yeter artık, biz beraber olmak istiyoruz diyeceğiz. Biz bütünlük istiyoruz. Türkiye yeter artık diyor” dedi.

“Güveni Sağlamak İçin Elimden Geleni Yapacağım”

Ortadoğu ile ilgili yürütülen dış politikadaki yanlışlara ve Suriye ile bozulan ilişkilere de değinen Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: “Bir deli bir kuyuya taş atıyor, yüz akıllı çıkaramıyor. Suriye’deki, Irak’taki durumu düzeltebiliriz. Bunun formülü bizim tarihimizde var. Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü var ya, önce yurtta sulhu gerçekleştireceğiz ve sonra yakın cihanımızda, komşularımızda. Çözüm Ortadoğu’da Arap kardeşleri arasında taraf olmamaktır. Türk dış politikasının Atatürk zamanından beri bir prensibidir. Bütün hükümetler o günden yakın zamana kadar, 2009’a kadar bunu takip etti. Ama 2009’dan sonra dahiyane fikirlerden dolayı Türkiye ve komşuları bu hale getirildi. Tekrar komşular arasında güven sağlanması, itilafların bir tarafa bırakılması ve her şeyden önce Ortadoğu’da iş birliği ve güven anlayışının tesis edilmesi lazım. Bunu yapmak için Türkiye 10 Ağustos’ta bu gidişata  dur demelidir. Ben Allah’ın emriyle seçildiğim anda bütün bölgeyi, Birleşmiş Milletleri, Avrupa liderlerini, Rusya liderlerini, Çini tanıyan bir insan olarak bu işbirliği ve güveni tesis etmek için elimden geleni yapacağım. Burada size söz veriyorum” diye konuştu.

İhsanoğlu’nun sonraki durağı Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenler adına yapılan şehitlik oldu. Prof. Dr. İhsanoğlu anıta çiçek bıraktı ve Fatiha okudu. Programın devamında Cumhurbaşkanı adayı, Kırıkhan Atatürk Meydanı’nda ve  Dörtyol Alparslan Türkeş Bulvarı’nda da vatandaşla buluşarak halka hitap etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here