Oda Başkanları, İktidar Milletvekillerini Göreve Çağırdı!

0
47

oda başkanları5Esnafın Gündemi Yine Elektrik Kesintisi

Ramazan ayından bu yana, İskenderun’da özellikle sanayi bölgesinde yaşanan elektrik kesintileri sanayi esnafını çileden çıkardı. Kesintiler nedeniyle yaşanan sıkıntıları dile getirmek üzere dün İskenderun Esnaf Odaları Birliğinde bir araya gelen esnaf oda başkanları ve bazı sanayi esnafı özellikle iktidar milletvekillerini bu duruma el atmaları için göreve davet ettiler.

Dünkü toplantıda ilk söz alan İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat; “Elektrik kesintileri, İskenderun’un kangren olmuş bir yarasıdır. Elektrik kesintileri kentimizin kadersizliği mi diyelim ne diyelim bilemedik. Daha önce bir telefon ile gece saat 12’de bile olsa TEDAŞ Müdürünü arayıp ulaşabiliyorduk. Şimdi ise muhatap olacak hiç kimseye ulaşamıyoruz. Bunlar emeğe saygısı olmayan insanlardır.

Konu ile ilgili görüştüğümüz kişiler, elektrik şebekesinin Fransız döneminden kaldığını ve o günden bu yana hiçbir yatırımın yapılmadığı için bu kesintilerin yaşandığını söyleyip işin içinden çıkıyorlar. Son yaptığımız görüşme neticesinde bizlerden 10 gün müsaade istediler, bakalım çözülecek mi?

oda başkanları6

Ülkenin can damarı olan esnaf, her zaman için devletin yanında oldu. Bu durumda da devlet bizlere sahip çıkmak zorundadır. Elektrik kesintileri sadece sanayi bölgemizde değil Belen ve Arsuz ilçelerimizde de yaşanıyor. Bu konuda bölge milletvekillerimizi ve özellikle iktidar milletvekillerini bu konunun üzerine düşmeye davet ediyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Madeni İşler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çardaklı ise daha sert bir dille durumu eleştirerek; “Elektrik kesintileri nedeniyle günde en az 100 kişi beni arıyor. Bende TEDAŞ’ı arıyorum ama bir yetkiliye ulaşamadığım gibi soruna çözüm de üretemediler. Biz bu elektrik sıkıntılarını Ramazan ayından bu yana yaşıyoruz. Bu sorunların üzerine o günden beri gidiyoruz ama maalesef bir sonuç alamadık.

Kesintiler nedeni ile bazı esnafımızın cihazı ve motorları yandı. Yasal yollarla da bir şeyler yapamıyoruz. Böyle devam ederse hangi esnaf vergi ve işçi maaşını ödeyebilir. Bu sorunun çözülmesi için yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Bu sorunu artık çözün! Doğu’da vatandaşlar kesintiler nedeni ile Tedaş’ı bastı. İskenderun halkı daha medeni ve bu yüzden bunu yapmak istemiyoruz. Bizler herkesin üzerine düşen görevi yapmasını istiyoruz” diyerek sert tepki gösterdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here