Muhasebecilere Farkındalık Eğitimi

0
149

muhasebeciler odası3Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından organize edilen farkındalık eğitimi İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) toplantı salonunda dün gerçekleştirildi. Odanın İskenderun Şubesi (İSMO)’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşarak eğitim ile ilgili bilgi veren İSMO Başkanı Alaaddin Özbülbül, amaçlarının mesleği geliştirmek olduğunu belirtti.

Seminerlere önem verdiklerinin altını çizen Özbülbül; “İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMM) tarafından staja başlama hazırlık kurslarında Adana SMM Odasında görevli eğitmen Tibet Sökmenoğlu ve diğer eğitimcilerimize de katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Oda olarak meslek içi eğitimlerimizin yanı sıra bu tür toplantılar ile üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Oda olarak sosyal projeler ve eğitimlerle meslektaşlarımızı uzman kişiler tarafından çeşitli seminerlerle bilgilendiriyoruz” dedi.

muhasebeciler odası4

Soru cevap şeklinde gerçekleştirilen eğitim hakkında bilgi veren İSMO Başkanı Özbülbül, “Meslektaşlarımıza yönelik farkındalık yaratmak için bu eğitim verilmektedir. Amacımız mesleği geliştirmektir. Oda olarak sosyal projeler ve eğitimlerle meslektaşlarımızı uzman kişiler tarafından çeşitli seminerlerle bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

İskenderunlu birçok muhasebeci ve mali müşavirin katıldığı eğitim etkinliğinde Hizmet ve Kalite Güvence İlke ve Esasları, Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımı, Etik Eğitimi ve Etik Sözleşme konusunda; TÜRMOB Eğitmeni Güher Güney, TÜRMOB Etik Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Adana SMM Odası Başkanı Ahmet Coşar, TÜRMOB Haksız Rekabet Üyesi Hatay SMM Odası Başkanı Abdullah Korkmaz ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Aydemir sunum verdiler.

muhasebeciler odası5

‘Etik’in mesleklerin tümünde uygulanması gereken ilke ve değerlerden birisi olduğunu söyleyen Ahmet Coşar; “Etik eğitimi gönüllülük esasında yapılacak bir eğitimdir. Bu eğitimi farkındalık yaratmak için alacaksınız” dedi.

Toplantıda Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Belgesi almaya hak kazananlara belgeleri takdim edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here