MKÜ’de Rektörlük Yarışı Başladı

0
215

mkü rektörlük yarışı1Mustafa Kemal Üniversitesi’nin başarılı akademisyenlerinden biri olan Prof. Dr. Ergül Yaşar, MKÜ’nün Ekim ayı sonu ya da Kasım ayı başında yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olduğunu MKÜ eğitim camiasıyla, kamuoyuna duyurdu. Yükseköğretim kanununa göre dört yılda bir yapılan, Mustafa Kemal Üniversitesi’nde önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek rektörlük seçimleri için adaylık yarışını net olarak açıklayan ilk isim Prof. Dr. Ergül Yaşar oldu.

Mustafa Kemal Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği ile Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Ergül Yaşar; “Bu yörenin evladıyım. Bir Hataylı olarak Hatay’a hizmet etmek istiyorum. Hatay’ın öz evladı olarak Hatay’ın tamamını kucaklamak, bilgi, deneyim ve çalışma azmimle, MKÜ’ye hizmetlerimi sürdürmek arzusundayım. Önümüzdeki aylarda yapılacak rektörlük seçimlerinde, yeterli desteği bulmam halinde Rektör olarak MKÜ’ye, bölgeme ve yöreme en yararlı hizmetleri sunma gayretinde olacağım. MKÜ’nün kaliteli eğitimini daha da kaliteli bir hale getirip, Hatay’ın, yörenin ismini MKÜ ile birlikte daha fazla duyurup, çok daha fazla tanıtma çabası içinde olacağım. Rektörlük için yarışmaya girebilecek diğer adaylara da peşinen başarılar diliyorum. Seviyeli, nezih ve güzel bir Rektörlük seçimi neticesinde kazanan Hatay, kazanan ülkemiz ve milletimiz olsun” şeklinde konuştu.

Ergül Yaşar Kimdir?  

1965 Arsuz doğumlu Prof. Dr. Ergül Yaşar, doktorasını İngiltere Nottingham Üniversitesi, Mineral Kaynakları Mühendisliği’nde tamamladı. 1996-2009 yılları arasında Çukurova Üniversitesi’nde hizmet veren Prof. Dr. Yaşar, 2007 yılında Misafir Öğretim Üyesi olarak Monash (Avustralya) Üniversitesi’nde bulunmuş, 2009 yılından bu yana Mustafa Kemal Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği’nde görevini sürdürüyor.

Rektör adayı Prof. Dr. Yaşar, Payas Meslek Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü, Teknoloji Fakültesi Kurucu Dekanlığı görevlerinde bulundu, halen MKÜ Yönetim Kurulu Üyeliği ile Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevine devam ediyor. Birçok Sivil Toplum Kuruluşuna üye olan Prof. Dr. Yaşar’ın çok sayıda ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış bilimsel çalışmaları ile basılmış Kaya Mekaniği kitabı bulunuyor. Prof. Dr. Yaşar, evli ve iki çocuk babasıdır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here