MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder; “Kurtuluşumuzun 76. Yıldönümünü Coşkuyla Kutluyoruz”

0
129

kutlama mesajı8Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, İskenderun’un kurtuluşunun 76. yıldönümü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında İskenderun ile birlikte Kırıkhan’ın da kurtuluş gününü kutlayan Rektör Güder; “Bugün milli birlik ve beraberlik şuurumuzun müşahhas bir ifadesi olarak tarihe nakşedilen, hatıra, hafıza ve bilincimizin de tazelenmesine vesile olan önemli bir günü idrak etmekteyiz. Asırlar boyunca birbirine kenetlenerek, birbirinden güç alarak yaşamış, yüreği vatan sevgisiyle dolu aziz milletimizin şanlı tarihinden birçok başarıyla süslenmiş, zaferlerle taçlanmış altın sayfalarına gururla bakmakta; Yüce Önder Atatürk’ün şahsi davası olarak telakki ettiği kırk asırlık Türk yurdu Hatay’ın anavatana katılma merhalelerindeki kararlı duruşunun tezahürlerinden biri olarak kahraman Türk askerinin 5 Temmuz’da İskenderun’a ve 6 Temmuz’da Kırıkhan’a girişinin 76. yıldönümünü coşkuyla, sevinçle kutlamaktayız.

Bugünlere gelişimizin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunan bu anlamlı gün münasebetiyle başta Cumhuriyetimizin banisi Büyük önder Atatürk olmak üzere, şerefli ordumuzun değerli mensuplarını ve şehitlerimizi şükranla anıyor, İskenderun, Kırıkhan ve Hatay halkının “Kurtuluş Günü”nü yürekten kutluyorum. Günümüzün anısına, tarihi mirasımızı daha iyi tanıtmak amacıyla gelenekselleşen festival etkinliklerinde, değerlerimizin ve ilişkilerimizin kalıcılığının göstergesi bu kardeşlik, dostluk ve sevgi buluşmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, festivalin coşku ile gerçekleşmesi temennisiyle değerli halkımıza mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here