İftar Sofrasında Birlik ve Beraberlik Mesajları Verildi

0
171

bld-iftar6İskenderun Belediyesi tarafından İskele alanında düzenlenen iftar yemeğinde bölgemizin dini kanaat önderleri ile protokol üyeleri bir araya geldi.

İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün organize ettiği iftar yemeğinde İlçemiz Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, farklı inanç gruplarının temsilcileri ve din adamları ile bir araya gelerek, dualar eşliğinde iftarlarını açtılar.

Hep birlikte iftar yapmış olmanın sevinç ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek bu müstesna akşamı onurlandıran değerli konuklarımıza teşekkür ettiğini belirten Kaymakam Hasan Özyiğit, farklı dinlerin, inançların ve kültürlerin temsilcilerinin bir araya geldiği bu iftar programı ile gönül zenginliğimizin gözler önüne serildiğini ve aramızdaki sevgi ve kardeşlik köprülerinin sağlamlaştırılmasına vesile olduğunu belirterek, nihayetinde huzur ve barış ortamının tesisi için hep birlikte el ele, gönül gönüle gayret sarf etmemiz gerektiğinin altını çizdi.

bld-iftar7

Bir konuşma yapan Alevi Cemaati Kanaat Önderi, birlik, beraberlik, kardeşlik ve vatanseverlik duygularının en çok ihtiyaç duyulduğu bir dönemde bu buluşmayı düzenleyen başta İlçe Kaymakamımız Hasan Özyiğit olmak üzere, Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe Müftüsü Mehmet Taştan’a teşekkür ettiğini belirterek, dinler arası kardeşliği, barışı çok önemsediklerini dile getirdi.

İftar sofrasında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Dini cemaat önderlerinin iftar sofrasına gelmeleri bizleri son derece sevindirmiştir. Bu tablo bütün Türkiye kamuoyuna en güzel şekilde bir birlik ve beraberlik mesajıdır. Sizlere ayrı ayrı hürmetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Din adamları ise düzenlenen iftar programından dolayı Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e teşekkür ederek; “Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Ramazan ayı inşallah barışa, berekete, kardeşliğe vesile olsun. Allah kabul etsin” şeklinde dualar ettiler.

Protokol üyeleri, cemaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile herkesin ahenk içinde olduğu iftar yemeğinde, kardeşlik, hoşgörü ve barış duyguları en üst seviyede hissedilerek dayanışmanın en güzel örneğini verdiler ve tüm Dünya’ya İskenderun’dan barış ve kardeşlik mesajı ilettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here