MKÜ, Maliye ve Kalkınma Bakanlıklarına Bütçe Teklifinde Bulundu

0
174

mkü-bütçe1Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder başkanlığındaki MKÜ heyeti, 2015-2017 yılları cari ve yatırım bütçeleri için Maliye ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde görüşmelerde bulundu.

Rektör Güder, Maliye Bakanlığı nezdinde yapılan cari bütçe görüşmelerinde üniversitenin mevcut yapısı ile yapılan faaliyetlere değindi. Heyette yer alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Koç’un da sunum yaptığı görüşmelerde Koç, istatistikî verileri dile getirerek; temizlik, güvenlik, personel servis taşıma vb. hizmet alım suretiyle karşılanan ihtiyaçların yeterli gelmediğini ifade etti. Görüşmelerde orta vadeli mali planda öngörülen bütçe tekliflerinin ihtiyaçlarımızı karşılayamayacağı dile getirilerek ek ilave ödenek teklifleri de gündeme getirildi.

mkü-bütçe2

Kalkınma Bakanlığı nezdinde yapılan yatırım bütçesi görüşmeleri kapsamında ise; eğitim, spor, sağlık ve teknolojik araştırma alanlarında ayrı ayrı görüşmelerde bulunuldu. Görüşmeler doğrultusunda 2014 yılında yapılan inşaatlar, alt yapı çalışmaları, menkul mal alımları vb. konular, sunumlar eşliğinde aktarıldı. 2015 yılı için ise devam eden projelere ek olarak 4 yeni inşaat projesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu uygulama derslerinde kullanılmak üzere eğitim uçağı, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde su altı araştırmaları uygulama derslerinde kullanılmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan hibe alınan araştırma gemisinin bakım ve onarımları için bütçe tekliflerinde bulunuldu.

Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde yapılan bütçe görüşmeleri, samimi bir ortamda yapılarak olumlu gelişmelerle sonuçlandı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Koç, Prof. Dr. Mehmet Dalkız, Genel Sekreter Mehmet Salih Baldız, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ömer Evirgen’in yanı sıra Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Kutay Yıldırım, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ünal Dönmez ile ilgili şube müdürleri de Rektör Güder’e görüşmelerde eşlik etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here