Nergizlik’in 300 Tonluk Havuz Problemi

0
381

nergizlik havuzu1Hatay Büyükşehir Belediye kapsamına alınmadan önce Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığı ile Nergizlik Köyü’nde inşa edilen havuz su tutmuyor. Köylünün büyük umutla faaliyete geçmesini beklediği sulama havuzu köylünün umut ışığı olmaktan çıktı.

Nergizlik köyünde yıllardır devam eden su sıkıntısını gidermek amacıyla Nergizlik Köyü’ne 20 m x 10 m x ölçülerinde 1.20 m yüksekliğinde yapılan sulama havuzundaki çatlakların giderilmesi için köylüler tarafından yapılan bakım ve onarım çalışmaları da sonuç vermedi.

Nergizlik Muhtarı Hüseyin Yaşin; “Havuz ile ilgili sıkıntılarımız hiç bitmiyor. İşi teslim aldıktan sonra havuza su vermeye başladık. Fakat bu işleme başlar başlamaz gözle görülür oranda su sızıntılarının olduğunu gördük. Firmanın ustasıyla yaptığımız görüşmelerden sonuç alamadık. Kendi çabalarımızla bakım ve onarım çalışmaları yaptık ama başarılı olamadık. Bir türlü havuzun sızıntısını engelleyemedik.

nergizlik havuzu2

Havuzun perde duvarlarında taşların dolgu malzemesi olarak kullanıldığını gördük. Kullanılan hazır betonun içinde nasıl taşlar dolgu malzemesi olarak kullanılır buna da bir anlam veremedik doğrusu. Havuzu teslim aldığımız günden bu yana havuzdan bir türlü verim alamadık. Sulama suyunu tutmak amacıyla yaptırılan havuz da ortada kocaman bir sorun yumağı gibi duruyor. Sayın Valimizin, Kaymakamımızın ilgili birimlerimizin havuz sorunumuzu çözmesini bekliyoruz. Oysa asıl sorumlu bu havuzu yapan firma ve firma yetkilileridir. Bu sorunun kaynağı ve sorumlularının bulunarak çözülmesini istiyoruz. Havuz sorunu sorun olmaktan çıksın ve köylümüzün de yüreği rahatlasın, sulama suyunu kullansın istiyoruz” dedi.

Nergizlik Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yaşın, havuz sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını beklediklerini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here