MKÜ “20. Yıl Konseri ve Hizmet Ödülleri” Programı Düzenlendi

0
56

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)’nin kuruluşunun 20. yıldönümü nedeniyle, Atatürk Konferans Salonu’nda  “20. Yıl Konseri ve Hizmet Ödülleri” programı düzenlendi. MKÜ Kampusundaki salonda gerçekleştirilen toplantıya Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, İTSO Başkanvekili Bülent Seküçoğlu, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, üniversiteye desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder yaptı. Araştıran, sorgulayan, öğrendiğiyle yetinmeyen bir nesil için mesai harcadıklarını söyleyen Güder, insanlığın gelişmesinde özgürlüğün ne denli önemli olduğunun bilincinde olduklarını ve bilimin ancak özgür kafalarda yeşereceğini ve yerini bulacağını belirtti.

Üniversite hakkında bilgiler de veren Rektör Güder; “Toplumsal uyanışa ve gelişmeye öncülük etmeye aynı zamanda bir devlet politikası olarak yürütülmekte olan Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin anlatılması ve toplumsal uzlaşmanın sağlanması için üniversite olarak her düzeyde gönüllü katkı sunma noktasında son derece kararlıyız. Öğretim genç dimağların, sonradan kendilerini tatmin edecek olan tabii meraklarını uyandırmaktır. Ne kadar şanslıyız ki parlak, hırslı, gün geçtikçe geleceğe daha umutla bakan ve sayıca çevre coğrafyamızda çoğu ülkenin gıpta ettiği pek çok gencimiz var. Bizim de gençlerimizin potansiyelini ortaya çıkarmak için üniversiteler ve iş dünyası olarak onlar adına yapmamız gereken daha çok işimiz var” diye konuştu.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz de ödül töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal’in adını taşıyan üniversitenin ilin sosyal, ekonomik, kültürel kalkınması adına hemen her alanda tarımdan ticarete, turizme, sağlıktan eğitime güçlü destek verdiğini belirtti.

Etkinlikte, MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı öğrencilerinin verdiği 20. Yıl Konseri’nin ardından Vali Lekesiz’e, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Mehmet Dönen’e, eski Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Akgöl, İzzetin Yılmaz, Mehmet Nuri Tarhan, İlçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşları, MKÜ Kurma ve Yaşatma Vakfı üyelerine hizmet ödülleri verildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here