Belediye Meclisi Toplandı

0
83

İstifa Eden İsmetoğlu’nun Yerine Mustafa Şişman Göreve Başladı

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere dün, Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı.

Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen 30 maddelik İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 64. yıldönümünün kutlandığını belirterek, “Temel ilkelerin altında tüm insanların mutlu, özgür ve barış içerisinde yaşamasını diliyoruz” dedi.

Başkan Vekili Aktaş, yapımı süren İskenderun Cem evinin gündeme gelmesi üzerine, burada bir eser ortaya çıktığını, AKAD’ın Kültür Merkezi’nin temelinin atıldığını, İskenderun’un kültür mozaiğine çok uygun şekilde yapılmaya devam edeceğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi İrfan İsmetoğlu’nun istifa etmesi üzerine, yerine sıralama gereği gelen Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Şişman da meclis oturumuna katıldı. Başkan Vekili Aktaş, Şişman’ı kutlayarak, başarı dileğinde bulundu. Gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:

G Ü N D E M:

1-      Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Belediye Meclisince görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu işaret usulüyle yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi.

2-      Hal Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Belediye Meclisince görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu işaret usulüyle yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi.

3-      Belediyemiz 2012 Yılı bütçesinde toplam 6.150.000 TL’lik ödenek aktarmasının yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu işaret usulüyle yapılan oylamada oyçokluğu ile kabul edildi.

4-      Modernevler Mahallesi, Sakarya Mahallesi ve Yunusemre Mahallelerinde yer altı kablo çalışmaları yapılması ile ilgili Belediyemiz ile yüklenici firma Genç Girişimciler Elektrik İnşaat Taah. Nak. Tic. ve San. Ltd. Şti. arasında düzenlenen protokolün tasdiki ve bu protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu işaret usulü ile yapılan oylamada oyçokluğu ile kabul edildi.

5-      Sakarya Mahallesi, Yunusemre Mahallesi ve Modernevler Mahallelerinde yer altı kablo çalışmaları yapılması ile ilgili Belediyemiz ile yüklenici firma Or-Ke İnş. Elek. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında düzenlenen protokolün tasdiki ve bu protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu işaret usulü ile yapılan oylamada oyçokluğu ile kabul edildi.

6-      Karahüseyinli Köyü Arsuz yolu güneyinde kalan kısmıyla ilgili 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planının onayı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu gelmediğinden görüşülemedi.

7-      Karahüseyinli Köyü Arsuz yolu güneyinde kalan kısmıyla ilgili 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planının onayı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu gelmediğinden görüşülemedi.

8-      Mülkiyeti Belediyemize ait Şevre Mıntıkası 84 nolu parselin satışı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu işaret usulü ile yapılan oylamada oyçokluğu ile kabul edildi.

9-      Envitec Firmasına İskenderun Belediyesince tanınan kullanım hakları ile ilgili inceleme ve araştırma soruşturma komisyonu oluşturulması hakkındaki yazılı önerge çekildi.

10-   Aşkarbeyli Mıntıkası 6215 nolu parselde kaks sabit kalacak şekilde ticari H:Max 10 kat ve E=5 olarak plan tadilinin yapılmasıyla ilgili yazılı önerge hakkındaki imar komisyonu raporu gelmediğinden görüşülemedi.

11-   1. Mıntıka 699 nolu parselin ticari alan Emsal=8 ve H Max=35,5 metre olacak şekilde plan değişikliğinin yapılması ile ilgili yazılı önerge hakkındaki imar komisyonu raporu gelmediğinden görüşülemedi.

Belediye Meclisi, 4 Ocak 2013 Cuma günü saat 14.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here