Milli Eğitimdeki Atamalara Tepkiler Sürüyor!

0
56

eğitim-iş açıklama (10)Eğitim-İş İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş; “Kurumlar Ortaçağın Mezhepçi, Ötekileştirici Anlayışıyla Yönetilemez”

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş)’in İskenderun ve Arsuz yönetimi dün İskenderun ve Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri önünde yönetici görevlendirmelerine ilişkin tepkilerini ortaya koyarak, basın bildirisi okudular. Eğitim-İş adına konuşan İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, kurumları, siyasete soyunmayı değil, sorumluluk bilinciyle görevlerini yapmaya davet etti.

Yönetici görevlendirmelerinde puanlamaların adaletle yapılması yönünde uyarılarda bulunduklarını hatırlatan İskenderun Temsilciliği Başkanı Hasan Kuş; “Ancak bu uyarılar hiç dikkate alınmamış ve eğitim kurumlarına yandaş yönetici görevlendirme hevesi hayata geçirilmiştir. Görülmüştür ki görevlerine devam ettirilecek okul müdürlerinin tamamına yakını, ne tesadüf yandaş sendika olarak tanımlanan bir sendikanın üyesidirler. Ve yine ne tesadüf ki görevine son verilen okul müdürlerinin tamamına yakını, diğer sendikaların üyeleridirler. Başka bir deyişle söz konusu sendikaya üye neredeyse hiçbir müdürün görevine son verilmemiş, diğer sendikalara üye okul müdürlerinin ise neredeyse çoğunun görevlerine son verilmiştir.

Eğitim İş ve yandaş olmayan sendikalarda örgütlü yöneticilere, Eğitim Bir Sen’e geçmeleri konusunda baskı yapılmış, okul gezme veya telefonla aranmak suretiyle aba altından sopa gösterilmiştir. ‘Ali kıran baş kesen’ taktiklerle ve çifte standartlarla kelle avcılığına çıkılmıştır. Bu süreçte sendika değiştiren yöneticilerin sayısına bakıldığında bu durum çok net bir şekilde görülecektir. Sonuçta yapılan bu değerlendirme, sakat bir değerlendirmedir. Ayrıştırıcı, ötekileştirici, insanları kutuplara ayıran, eğitim camiasını bölen hukuksuz bir değerlendirmedir. Örneği darbe dönemlerinde bile görülmemiş böylesi bir tasfiye ve kıyım sözüm ona değerlendirmeyi kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

eğitim-iş açıklama (11)

Yetkilileri göreve çağıran Kuş; “Kurumlar ortaçağın mezhepçi, ötekileştirici anlayışıyla yönetilemez. Buradan yetkilileri, siyasete soyunmayı değil, sorumluluk bilinciyle görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Siyasi davranacaklarsa o koltukları bir an önce terk etmeleri gerekir. Okul müdürü olabilmek için 75 yeter puanın 60’ını elinde bulunduran İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin adaletten, hakkaniyetten ve objektiflikten uzak bu değerlendirmelerini daha önceden de söylediğimiz gibi yargıya taşıyacağımızı ve bunun takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz. Sendikamız üyesi olsun olmasın haksızlığa uğradığını düşünen tüm okul müdürlerimizin hakkını sonuna kadar savunacağız. 12 Eylül’de dahi yapılamayan bu darbe uygulamalarından hukuk önünde hesap soracağız. Yapılan uygulamalar, kin ve nefret suçu da işlendiği izlenimi vermektedir. Bu ayrımcılığı, ötekileştirmeleri yapanlar hakkında Eğitim İş olarak davalar açacağımız gibi işlendiğine inandığımız kin ve nefret suçu hakkında da davalar açılacağını duyuruyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here