Mehmet Demir; “Sendikacı, Plaj ve Otel İşletmeciliği Yapmaz”

0
169

çelik-iş iftar1Çelik-İş Sendikası, Osmaniye’de İşçilere ve Ailelerine Bir İftar Yemeği Verdi

Çelik-İş Sendikası, Ramazan ayı dolayısıyla, Osmaniye ve havalisinde çalışan İsdemir işçilerine Osmaniye Arpacı Tesisleri’nde bir iftar yemeği verdi. Yemeğe, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül, Çelik-İş Sendikası Mali Sekreter Bayram Altun, Çelik-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Recep Akyel, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, Şube Sekreteri Mehmet Güngör, Şube Mali Sekteri Murat Kayış, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ender Keser, Şube Eğitim Sekteri  Rifat Alpboğan ve çelik işçisiyle aileleri katıldılar. İftar etkinliğine ayrıca, kritik bir ameliyat geçirmesine karşın, her türlü riski göze alan Çelik-İş Sendikası’nın önde gelen isimlerinden olan Nurettin Gürcan’da katıldı.

Demir; “Türk Metal, İsdemir’de 10 Aydır Huzursuzluk Yaratıyor”

Dualarla başlayan ve duayla biten iftar yemeğinin açılış konuşması, Şube Teşkilatlandırma Sekreteri Ender Keser tarafından yapıldı. Keser, selamlama konuşmasının hemen ardından Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir söz aldı. Alkış ve destek sloganlarıyla mikrofona gelen Başkan Demir; “Sendikacılıkta asla ticaret, otel ve plaj işletmeciliği yoktur” dedi.

İsdemir’deki huzursuzluğa da dikkat çeken Demir; “İşçi sendikalarının en temel görevi işçileri fabrikada örgütlemek, onlara huzurlu bir çalışma ortamı yaratmak ve üretim verimini iyi bir seviyede tutmaktır. Oysa malum sendika yetkilileri otelcilik, plaj işletmeciliği ve ticaretle ilgileniyorlar. Bugün İsdemir’de son iki yıldır işçilerin huzursuzluğuna tanık oluyoruz. Bu arada son 10 aydır İsdemir’de sendikal rekabet değil sendikal savaş vardır. Rekabet olsa 10-15 bilemediniz 20 günde biter. İsdemir’de bu ortamı yaratan Türk Metal Sendikası’dır. Onları bu manada şiddetle kınıyorum” diye konuştu.

çelik-iş iftar2

Çelik-İş’in Üye Sayısı 3.041’dir…

İşçiler arasına kin ve nifak sokulduğunu, hiçbir sendikanın işçileri huzursuz ve mutsuz etmeye hakkı ve haddi olmadığına da vurgu yapan Demir; “İş yerinde alın teri bir birine karışan işçileri bir birine düşman ettiler. Bunlar yanlış şeyler. Türk Metal İsdemir’e geldiği günden bu yana sürekli hayali üye sayısı veriyor, sürekli tarih veriyor. Son tarihleri 1 Mayıs 2014 idi. Mayıs ayında sayılarını 2.193 olarak açıkladılar. Biz de Mayıs ayında İsdemir karayolları sahasında bir miting yaptık ve ‘verilen rakamlar belgelensin şube yönetimi olarak toptan istifa edip, burayı Türk Metal’e terk edeceğiz’ dedik. O günden bu yana restimize hala yanıt alamadık.  Bugün tekrar rakamları açıklıyorum. Saat ücretli olup bizden ayrılan toplam üye sayısı 1.405’dir. Bugün saat 17.00 itibariyle Çelik-İş’in üye sayısı 3.041’dir.

Sayın Kavlak’ı İskenderun’dan Yolcu Edeceğiz

Bu arada karşı sendika, aday işçiler için yine dedikodu üretiyor. Buradan açıklıyorum. Ağustos ayı ortasında aday işçilerin mağduriyetlerini ortadan kaldıracağız. Buna söz veriyorum. Malum sendika İsdemir’de yetki için değil yetkisizlik için mücadele ediyor. Sayın Kavlak, bir ay sonra İskenderun’a bir daha dönmemek üzere seni yolcu edeceğiz. Vallahi de billahi de yolcu edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, konuşmasının ardından yine alkış ve sloganlarla yerine uğurlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here