Kurum Personelleri Kurallara Uymalı, Örnek Teşkil Etmeli

0
57

trafik toplantısı1Karayolu Trafik Güvenliği ve Eylem Planı İlçe Koordinasyon Kurulu toplantısı, Kaymakam Hasan Özyiğit başkanlığında ilgili kurum amirlerinin de katılımıyla geçtiğimiz Perşembe günü Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Özyiğit, trafiğin daha güvenli hale gelebilmesi için, trafik güvenliği ile ilgili hizmetlerin sürekli, düzenli, zamanında, işbirliği ve uyum içerisinde verilebilmesi gerektiğinin önemine değindi.

Kaymakam Özyiğit, Trafik kazalarının küresel ölçekte yaygınlığı ve neticesinde meydana gelen ölüm ve yaralanma vakaları, toplumsal ve ekonomik kayıpların ciddi boyutlara ulaşması sorunun ulusal ve uluslararası düzeyde ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde ele alınmasını gerektiğini de ifade etti.

Başbakanlık genelgesi ile 2020 yılına kadar trafik kazalarının %50 oranında azaltılmasının hedeflendiğine de dikkat çeken Özyiğit, 2013 yılı içerisinde ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında 3.659 kişi hayatını kaybettiğini ve 274.323 kişi yaralandığını belirtti. İlimizde ise 163 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4.439 kişi yaralandığını kaydeden Özyiğit, ilçemizde ise 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 822 kişinin de yaralanmış ya da sakat kalmış olduğunu açıkladı.

Emniyet Kemeri ve Kask Ölüm Riskini Azaltıyor

Meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde; kazaların öncelikli olarak hız limitlerinin aşılması, şerit izleme ve değiştirme kurallarına riayet etmeme, kırmızı ışık ihlali, alkollü araç kullanımı, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama gibi trafik kural ihlalleri sonucu gerçekleştiğini de sözlerine ekledi. Özyiğit, kaza sonrası emniyet kemeri ve kask kullanımının ölüm ve ağır yaralanma riskini %75’lere varan oranlarda azalttığının görüldüğünü de dile getirdi.

Kamu personellerinin örnek olması gerektiğinin de altını çizen Kaymakam Özyiğit; “Karayolu trafik güvenliğine ilişkin çalışmaları yönlendirmek, bu konuya ilişkin idari ve yasal düzenlemeler doğrultusunda uygulamalar yapmak, önerilerde bulunmak, trafik güvenliği konusunda alınabilecek önlemlere ilişkin tavsiyelerde bulunmak üzere kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bu konuda atılabilecek en önemli adımlardan biri, kurum personellerinin kuruma ait resmi araçları ve şahsi araçlarını kullandıkları esnada özellikle emniyet kemeri ve kask kullanımı olmak üzere trafik kurallarına uyarak diğer sürücülere örnek teşkil etmesi olacağını vurgulamalıyım. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarımızın amirlerince gerekli takip ve koordinasyonun sağlanmasını istiyorum” dedi.

Kaymakam Özyiğit, yapılan toplantının ülkemiz, milletimiz, ilimiz ve ilçemiz açısından yararlı bir toplantı olmasını temenni ederek, katılımcılara görevlerinde başarılar diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here