CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz; “Hükümet Büyük Bir Telaş İçindedir”

0
66

refik eryılmaz8Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında; “Hükümet’in yanlış politikaları, Türk vatandaşlarını, dünyanın en tehlikeli terör gruplarının hedefi haline getirmiştir” dedi.

Milletvekili Eryılmaz, hükümetin, dünyanın en tehlikeli terör örgütü IŞİD’e teslim olduğunu, şantaj ve tehditlerine boyun eğen konuma düştüğünü iddia etti. Eryılmaz; “Kendi vatandaşlarımızın komşu ülkelerde güvenliğini sağlamaktan aciz bir hükümetle karşı karşıyayız. Hükümet maalesef dünyanın en tehlikeli terör örgütü olan IŞİD’e teslim olmuş, onun şantaj ve tehditlerine boyun eğmiş bir konuma düşmüştür. Şu anda kamuoyunda tartışılan konu şu; bir ayı aşkın bir süredir IŞİD’in elinde tutulan yaklaşık 85 vatandaşımızın akıbeti ile ilgili hükümetin bugüne kadar tatmin edici hiçbir açıklama yapmaması hatta mahkemelerden gizlilik kararı aldırmasının arkasında yatan sebeplerin sorgulanması noktasında şu soruyu soruyor, acaba cumhurbaşkanlığı seçiminden önce yine hükümet rehin tutulan bu vatandaşlarımızı şov yaparak kurtarma manzarası mı yaratacak? Bu çok vahim bir iddiadır” diye konuştu.

Adana’da durdurulan TIR’lara ilişkin davaya işaret eden Eryılmaz; “Davanın ilk duruşmasını izlemeye gittik. Mahkemenin gizlilik kararıyla karşı karşıya kaldık. Duruşmayı izleme talebimiz mahkeme tarafından reddedildi. Hükümet büyük bir telaş içindedir, çünkü bu silahların gönderildiği iddia edilen terör grupları hem BM tarafından hem de Amerika tarafından terör listesine alınan gruplardır. Bu gruplara gönderilen silah uluslararası teröre destek verme suçunu oluşturmaktadır. Başbakan ve Dışişleri Bakanı’nın cezai sorumluluğunu gerektiren bir suç konumuna düşürmektedir. Telaş bundandır. Bu dava yani Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen silah yüklü TIR’larla ilgili davanın içindeki belgeler aslında hükümetin terör gruplarına silah gönderdiğinin resmi belgeleri niteliğindedir. O belgelerde yaklaşık 2 bin TIR’ın silahlı gruplara gönderildiği yönünde vahim iddialar var” diye konuştu.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, durdurulan ve içinde silah olduğu tespit edilen TIR’larla ilgili davanın, Hükümet’in büyük telaş içinde olduğunu gösterdiğini belirten Eryılmaz; “Davanın içindeki belgeler, Hükümet’in terör gruplarına silah gönderdiğinin resmi belgeleri niteliğinde. O belgelerde yaklaşık 2 bin TIR’ın silahlı gruplara gönderildiği iddiaları var. Hükümet’in yanlış politikaları, Türk vatandaşlarını, dünyanın en tehlikeli terör gruplarının hedefi haline getirmiştir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here