Mecliste ‘Mülk Devri’ Tartışması!

0
93

bld-meclis toplantısı21Gündem maddesindeki konuları görüşmek üzere geçtiğimiz hafta sonu toplanan İskenderun Belediye Meclis Üyesi, 8 maddelik gündem konularını karara bağladı.

Gündem dışı söz alarak, İskenderun’un Anavatan’a katılışının yıldönümünü kutlayarak söze başlayan MHP Grup Başkan Vekili Muhittin Kara; “Beldelerin ikinci sınıf yer konumundan kurtarılması gerekir. Unutmayın sizi orası belediye başkanı yaptı. Siz asfalt yollarda yürürken biz hala parke taşlarının üzerinde yürüyoruz. Ayrıca belediyenin Ramazan yardımları güzel fakat 5 bin kişiye yardım nerden ve nasıl karşılanıyor. Belediye bütçesinden yapılıyor ise ihalesi yapılması gerekmez mi?” diye sordu.

İftar sofrasına halkımızın konuk olduğunu, okunan dualarla ramazanın en güzel şekilde bir arada yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Ramazan boyunca farklı işadamlarının katkıları ile iftar yemekleri verilmektedir. Biz sadece organizasyonla ilgileniyor ve bir kısmını karşılıyoruz. Ayrıca beldeler ikinci sınıf değildir. İskenderun’un sahası 2 misli büyüdü. Oraya hizmetlerimiz başlıyor. Sizlerden istediğimiz riyasete yardımcı olmanız, projeler üretmenizdir. Yanlışımız var ise de bunları eleştirmenizdir” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Ak Parti ve CHP Grup Başkan vekilleri de Hatay’ın anavatana katılışının yıldönümünü kutladılar.

bld-meclis toplantısı22

Konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçildi. Gündemin 5. maddesinde yer alan mülkü belediyeye ait eski İnal Hastanesinin yerinde bulunan Kadın Kültür Evinin, Rehberlik Araştırma Merkezi olarak kullanılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi tartışma konusu oldu. Plan ve Bütçe Komisyonunda yer alan Gülden Özdemir’in “Kadın Kültür Evinin taşınacağı yerin belli olmamasından dolayı şerhi” bulunuyor.

Konuyla alakalı konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Kadın Kültür evini 3M Garden’ın yerine taşıdık. Keşke bana sorsaydınız ben size taşınacağı yeri söylerdim” demesi üzerine bu kez söz alan CHP Meclis Üyesi Özer Çağşar oldu. Çağşar; “Bir önceki toplantıda sizin yerinize vekillik eden Filiz Hanıma nereye taşınacak diye sorduk ama maalesef sorularımıza yanıt alamadık. Oysaki gündem hazırlanırken bunlar belirtilmeliydi” dedi. Belediye Başkanı Dingil de hızlı tempoya bazılarının ayak uyduramadığına dikkat çekti.

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkan Vekili Gazanfer Dik; “İki sosyal proje önümüzde var. İkisi de toplum yararınadır. Yalnız şu husus atlatılmamalıdır ki belediyeye ait önemli bir kaynağı 30 yıllığına kaybediyorsunuz. Kısaca belediyenin mülkü hibe oluyor. Keşke Ankara’ya gittiğinizde bakana ‘belediyemize ait 3-5 yerimiz var onlara da göz dikmeyin’ deseydiniz!” dedi ve kadın kültür evinin 3M Garden’e taşınması çözüm olmadığının da altını çizdi.

bld-meclis toplantısı23

Halkın hizmetinde olduğunu söyleyen Başkan Dingil yeniden söz alarak; “Eski İnal Hastanesi yerinde hizmet veren İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi için iki yıldır boş duran 3M Garden Kulübünün binasını tahsis ettik. Kadınlarımız çalışmalarına orada daha güzel bir ortamda devam edecek. Kadın Kültür Evinin yerini de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne verdik. Bine yakın rehabilitasyona ihtiyacı olan insanlar yer bulamıyordu. Milli Eğitimle Sağlığı birleştirdik. Rehberlik Araştırma Merkezi’nde hem eğitim, hem rehabilite, hem de tedavi yapılacak. Bugüne kadar tedavi olamayan otistik, down sendromlu ve engelli tedavisi yapılabilecek. Onlar da bizim çocuklarımız. İskenderun için kazandırılan her şey İskenderun halkınadır” dedi. 5. madde yapılan oylama sonunda CHP ve MHP’nin reddine karşılık Ak Partinin sayısal çoğunluğu ile meclisten geçti.

Meclis toplantısını izleyenlerin kafasında; CHP Grubu madem bu maddeyi reddedecekti neden bir önceki meclis toplantısında sayı çoğunluğunu elde etmelerine ret oyu vereceğiz demelerine karşın Ak Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Dönmez ile yapılan kısa süreli bir görüşme sonunda bu maddeyi komisyona gönderdi?’ sorusu da oluştu!

Belediye Meclisi, 8 gündem maddesini de kabul ederken, 4 Ağustos 2014 Pazartesi günü saat 14.00’de yeniden toplanmak üzere oturumu kapattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here