Kuş; “Direnmeye Devam Edeceğiz”

0
63

gezi-eğitim iş1Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş; “Direnmeye Devam Edeceğiz”

Gezi Eylemlerinin başlamasının yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası İskenderun Temsilcilik Başkanı Hasan Kuş, hükümetin Gezi Eylemlerinden korktuğunu savundu.

Gezi eylemlerinin başlamasını, demokrasi güçlerinin insanlık onuruna sahip çıkma adına isyan bayrağını çektiği gün olarak nitelendiren Kuş; “Demokrasi ve özgürlük mücadelesinin en müstesna yerine altın harflerle yazılan şanlı Gezi Direnişi’nden korkan AKP iktidarı, artık en küçük demokratik talepleri bile Hitler faşizmini aratmayan yöntemlerle bastırmaya çalışmaktadır.

Talan ve yağma ekonomisi olan küreselleşmenin Türkiye’deki taşeronu AKP, bir torba kömüre muhtaç ettiği yurttaşlarımızı göçük altında iş cinayetlerine kurban etmiştir. Bu göçük 13 Mayıs’ta gerçekleşmemiştir. Bu göçük aslında “babalar gibi satmaların”, pazarlamaların başladığı gün olan 24 Ocak 1980’lerde gerçekleşmiştir. Bu göçük aslında 12 Eylül Anayasa referandumu ile yasama, yürütme ve yargı erkinin tek elde toplandığı gün gerçekleşmiştir. Yüzlerce maden işçimizin iş cinayetine kurban gittiği Soma’da Başbakan’ın bir maden işçisini tokatladığı, iki polis tarafından yere yatırılmış vatandaşımızın Başbakan müşaviri tarafından tekmelendiği fotoğraf, Türkiye’de demokrasi ve özgürlüklerin de katledildiğinin en somut fotoğrafıdır.

‘Camiye ayakkabıları ve bira şişeleri ile girdiler’ yalanını meydan meydan söyleyen, kendisini yalanlayan cami müezzinini sürgün eden Başbakan’ın Cem evinde bir cenaze nedeniyle bulunan yurttaşımızın polis kurşunuyla öldürülmesinde bile ‘Polis bu kadar nasıl sabrediyor’ demesi, canlarımızı vuran polislerin ellerini kollarını sallayarak gezmeleri, ülkemizin polis devletine dönüştürüldüğünün en açık göstergesidir. Ancak bilinmelidir ki; AKP iktidarının çaresizliğinin ve korkaklığının göstergesi olan bu kirli politika, şiddet ve adaletsizliğe karşı bizler; sarsılmaz bir sağduyu ve kararlılıkla direnmeye devam edeceğiz. Ülkemize, aşımıza, işimize sahip çıkmak, emperyalizmin talan ve yağma ekonomisine karşı insanca, hakça bir düzen için yine Gezi ruhuyla alanlardayız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here