CHP’li Uyar; “Hükümet Çatışma Ortamının Fitilini Ateşlemiştir”

0
88

gezi-chp açıklamaGezi Parkı Eylemlerini Değerlendiren CHP’li Uyar; “Hükümet Çatışma Ortamının Fitilini Ateşlemiştir”

Gezi Parkı eylemlerinin başlamasının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, eylemler sırasında hükümetin takındığı tutumu eleştirdi.

Bir parkın AVM’ye dönüşmemesi, ağaçların katledilmemesi için yapılan çevreci bir eylemin, eylemcilere uygulanan şiddetle, bir anda tüm yurtta AKP tarafından uygulanan baskı ve ötekileştirmeye karşı yapılan protestolara dönüştüğünü hatırlatan Uyar; “Vatandaşlarımızın yaşamın her alanında karşılaştıkları yasakçı zihniyete adeta isyan etmeleri ve isyanlarını meydanlarda sadece sloganlarla dile getirmelerine maalesef iktidar tahammül gösterememiş ve darbe zamanlarında görülmemiş bir şiddet ve çatışma ortamının fitilini ateşlemiştir. Gençlerin başlattığı ve daha özgür, daha demokratik bir Türkiye’de yaşama isteklerini haykırdıkları protestolardan korkan ve kendi halkına karşı, bu halkın içinden çıkmış polisleri kullanarak, halk ile polisi karşı karşıya getirenler,  Gezi olaylarından sonra bu skandal ve diktatörce uygulamalardan vazgeçeceklerine, tavırlarını aynen sürdürmüş ve Okmeydanı’nda  yeni gerçekleşen olaylarda birisi polis kurşunuyla olmak üzere iki can kaybı daha yaşanmıştır” dedi.

Türkiye daha güzel bir ülke olsun diye, artık insanlar kardeşçe, eşit ve özgürce yaşasın diye hayatını kaybeden insanların, bize mücadelenin nasıl verileceğini öğrettiğini ve bu yolda nelerin göze alınabileceğini gösterdiklerini vurgulayan Uyar; “Onların adı her geçtiğinde keşke diyorum, keşke yaşasalardı, gencecik yaşlarında aileleri, sevenleri ve Türkiye bu acıyı yaşamasaydı diyor ve bu acıyı bizlere reva görenlere bir kez daha sesleniyorum; Kaybedilen tüm canlar bizimdir, bu ülke bizimdir. Gençlerimizin eleştirilerine yanlışlarınızı söylemelerine kulaklarınızı tıkamayın; özgür, demokratik toplumlar seslerini duyuran insanlardan oluşmaktadır. Eleştiriye tahammülü olmayanlar aynaya bakmayanlar tarihin karanlık sayfalarına gömülmeye mahkumdurlar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here