Köşkün Beş Yıllık ‘Kira’ İhalesi

0
65

Başkent Ankara’da şehir manzaralı 1071 rakımlı tepede yerleşik tarihi ‘Çankaya Köşk’ü, kapalı zarf ihale usulüyle beş yıllığına kiraya verilecektir. İhaleye katılma şartname hükümleri gereğince, ayrıntılı bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

Kırk yaşını doldurmuş, yüksek öğrenim görmüş, T.C uyruklu her firmanın yönetim kurulu başkanları ihaleye katılabilirler. ‘Bekara ev kiralanmaz’ koşulu kaldırılmıştır. Kiracının ‘evli ya da bekar, genç ya da yaşlı, çocuklu ya da çocuksuz’ koşulları dikkate alınmayacaktır. Köşkün sahipleri, 18 yaşını doldurmuş 56 milyon kişiden oluşmaktadır.

Köşkün ortakları, hiçbir etki altında kalmadan, kendi özgür irade ve vicdanlarıyla hareket ederek, ihaleye katılmaya hak kazanan firma yöneticilerinden birine çoğunluğun istekleri doğrultusunda köşkü kiralamaya yetkilidirler. Beş yıllık kira depozitosunun ayrıntıları aşağıda maddeler halinde sunulmuştur:

1) İhaleyi kazanan kiracı, 1071 rakımlı tepedeki köşke yerleştikten sonra köşkün sahibi olan 76 milyon insana ‘tepeden’ bakmamak.

2) Şaibelerden uzak, mazisi temiz, dürüst, toplumda itibar gören, ayrım yapmadan 76 milyon köşk sahibini kucaklayan, kibirsiz, hoş görülü ve güler yüzlü mizaca sahip olmak.

3) Beş yıllık kira süresince emanet edilecek olan köşke her hangi bir ‘maddi ve manevi zarar vermeden’ temiz kullanmak. Köşkü sağlam teslim aldığı gibi mal sahiplerine aynen teslim etmek!

4) İhale tarihi 10 Ağustos 2014, yeterli salt çoğunluğun sağlanmaması durumunda, ikinci ihale tarihi 24 Ağustos 2014’te gerçekleştirilecektir.

NOT: İhale şartlarını içeren belgeler, ‘Yüksek Seçim İhale Kurulu (YSİK)’ tarafından temin edilebilir.

* * * * * * *

İhaleye katılmaya hak kazanan firmalar nihayet açıklandı: Ekmeleddin A.Ş, Tayyip A.Ş ve Selahattin A.Ş adlı firmaların başvuruları incelenerek, ihaleye katılmaları uygun görülmüştür. Kendi firmalarının adlarını taşıyan yönetim kurulu başkanları, firmalarını temsilen ihaleye katılabileceklerdir.

Rakip üç firmanın yetkilileri, ‘Çankaya Köşkü’nün ihalesini kapmanın hesaplarını yaparak ‘köşk’ sahiplerine şirin görünmek için maharetlerini sergilemeye başladılar bile…

Espri ve şaka bir yana, ‘Üç Seçenekli’ bir seçim sınavı döneminden geçiyoruz. Sınav sonucunun belirleyicisi Çankaya Köşkü’nün sahibi olan halktır. Vatandaş köşkü ‘emanet’ ederken duygusallığa kapılmadan ülke gerçeklerini de göz önünde bulundurarak, hakkını ‘Akıllı Tercih’ten yana kullanırsa sınavı başarıyla tamamlamış olacaktır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here