KESK’den ‘Talana Karşı Halkçı Bütçe’ Mitingi

0
61

kesk açıklama5KESK İskenderun Şubeler Platformu, tüm İskenderun ve ülke halkını, 13 Aralık’ta Ankara’da yapacakları, ‘Savaşa, Yoksulluğa, Talana Karşı Halkçı Bütçe! Demokratik Türkiye! Bütçe Mitingi’ne çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan Platform Dönem Sözcüsü Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal, 2015 yılı bütçesinin emekçi halkı yoksullaştıran, sermayeyi kayıran, piyasalaştırmayı, özelleştirmeyi, taşeronlaştırmayı ve iş cinayetlerini daha da arttıran, vergi yükünü doğrudan ya da dolaylı olarak emekçi sınıf ve halkların omuzlarına yükleyen bir bütçe olduğunu öne sürerek; “Bugüne dek, tasarının antidemokratik hazırlanış biçiminden, içeriğine kadar itirazlarımıza, taleplerimize tamamen kulağını tıkayan hükümet, tıpkı diğer bütçelerde olduğu gibi 2015 yılı bütçesiyle de kaynakların nasıl toplanacağına, nasıl bölüştürüleceğine ve kimin payına ne kadar düştüğüne tek başına karar vermiştir. AKP hükümetinin 2015 yılı bütçesi ile de halktan topladığı ağır vergilerle kendi baskıcı düzenini inşa ettiği; işçilerin, emekçilerin kazanımlarına, halkın birikimlerine ve de yaşam alanlarına göz diktiği açık ve net bir şekilde görülmektedir. Ülkemizin, her geçen gün daha derin bir karanlığın içine sürüklendiği yaşamın her alanında açıkça görülmektedir” dedi.

Taleplerini de sıralayan Ünsal, bütçenin, gelir dağılımını daha da bozucu değil, gelir dağılımındaki adaletsizliği giderici bir işleve sahip olması gerektiğini vurguladı. Ünsal son olarak; “Tüm halkımızı 13 Aralık’ta Ankara Sıhhiye Meydanı’nda yapacağımız mitinge davet ediyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here