Sağlık Çalışanları “Esnek Çalışmaya Hayır” Diyor

0
93

hatay tabip odası4Hatay Tabip Odası, yarın uyarı amacıyla bir günlük g(ö)rev etkinliği gerçekleştireceklerini ve 13 Aralık’ta da Ankara’da yapılacak yürüyüşe katılacaklarını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak Hatay Tabip Odasından yapılan açıklamada; “Birinci basamak sağlık çalışanları, temel hakları, çalışma koşulları ve toplumun sağlık hakkı için dile getirdikleri taleplerin Sağlık Bakanlığı tarafından dikkate alınmaması nedeniyle ve Bakanlığı bu yanlış tutumdan vazgeçirmeye yönelik olarak, 12 Aralık’ta uyarı amacıyla bir günlük g(ö)rev etkinliği yapacaklar. G(ö)rev etkinliğinin ardından, 13 Aralık’ta da Ankara’da bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirilecek” denildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından esnek mesai konusunun dillendirilmesine değinilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi; “Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimlerine ve diğer Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına hafta içi saat 20.00’ye dek, Cumartesi günleri 09.00-17.00 saatleri arasında nöbet adı altında esnek mesai yaptıracağını ilan etmiş bulunmaktadır. Üstelik, ASM çalışanlarının hastane acil servislerinde, 112 istasyonlarında ayda en az 8 saat zorunlu nöbet tutmasına ilişkin düzenlemeler de halen yürürlüktedir.

Bakanlığın sürdürmekte olduğu yanlış politikadan vazgeçirmeye yönelik olarak 12 Aralık’ta uyarı amacıyla yapılacak bir günlük g(ö)rev etkinliği ve 13 Aralık’ta Ankara’da yapılacak yürüyüş ve basın açıklamasına katılma kararı alınmıştır. Beklentimiz Sağlık Bakanlığı’nın ASM çalışanlarına uzun ve esnek çalışmayı öngören baskıcı tutumundan vazgeçmesi ve hekim ve sağlık çalışanlarının örgütleriyle, alanla temas içinde halkımız yararına politikalar geliştirmesidir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here