Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
70

gündem kısa1Güzelaydoğdu Toprağa Verildi

Hür Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bilgin Güzelaydoğdu babasını kaybetti. Sevenlerini gözyaşına boğan Ahmet Uğur Güzelaydoğdu 64 yaşında hayata veda etti. İstanbul’da yaşayan ve solunum yetmezliğinden hayata gözlerini yumduğu öğrenilen Aydoğdu’nun Çay Mahallesi Camiinde düzenlenen cenaze törenine Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ile siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, belediye başkan aday adayları, gazeteciler, iş adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Babasını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşayan Bilgin Güzelaydoğdu zaman zaman gözyaşlarına hâkim olamadı. Cuma günü öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çankaya mezarlığında defnedilen Ahmet Uğu Güzelaydoğdu dualar ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. Gazeteci Güzelaydoğdu’nun oğlu olan Aşil’in bir an olsun dedesinin resmini elinden düşürmedi.

Belediye Çalışanları Maaşlarını Artık Garanti Bankası’ndan Alacak

İskenderun Belediyesi ile İskenderun Garanti Bankası arasında maaş ödeme protokolü imzalandı. İşçi ve memurlar, 15 Mart 2014 tarihinden itibaren maaşlarını Garanti Bankası’ndan alacak. İmzalanan maaş ödeme protokolüne göre, İskenderun Belediyesi’ndeki işçi ve memur 364 çalışana promosyon ödemesi verilecek. Garanti Bankası’nın maaş ödemesi karşılığında 365 bin lira tutarındaki promosyon ödemesi, 15 Mart 2014 tarihinden itibaren 364 belediye çalışanına (işçi-memur) eşit olarak paylaştırılacak. İskenderun Belediyesi’ndeki memur ve işçiler maaşlarını üç yıldır VakıfBank’tan alıyordu. Yeni anlaşma yapılması amacıyla, İskenderun’daki banka müdür ve temsilcileriyle Belediye Encümen Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’in de katıldığı toplantı sonucunda, Garanti Bankası ile maaş ödeme protokolü imzalandı.

‘Soframız’ın Bugünkü Konuğu İskenderun ve Belen

Geçtiğimiz ay içerisinde Belen Sarımazı Mahallesinde çekimi yapılan, Hatay Mutfağının oluşum evvelinin anlatıldığı “Belen mutfağı” ve “İskenderun mutfağı” tarihçesinde, unutulmaya yüz tutmuş değişik damak tatları ile süslenmiş yemek ve tatlıların bir araya getirildiği program bugün yayınlanacak. İlçemizin anlatıldığı program, Star TV ‘Soframız’  programının sunucusu Yeliz Güler tarafından bugün günü saat 14.00’te Star TV ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Geçmiş dönemlerde bölgemizde var olan milli yemeklerimizin bu program sayesinde yeniden gündeme geleceği ve bölgemizin tanıtımı açısından önemli bir girişim olarak hafızalarımızda yeniden yer tutacağından dolayı önemli bir program.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here