İslam Dini, Kavganın Değil Barışın İfadesidir!

0
98

kandil mesajlarıKarasayar, Civelek ve Uyar’dan Mavlid Kandili Mesajı

Hz. Muhammed’in doğduğu gece olarak kutlanan “Mevlid Kandili” geçtiğimiz hafta sonu dualarla idrak edildi. Pazar gecesi idrak edilen Mevlit Kandili nedeniyle, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar birer mesaj yayınlayarak iyi dilek temennilerini dile getirdiler.

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar mesajında, Mevlid Kandilini idrak etmenin sevinci içerisinde olduğumuzu belirterek; “Bütün insanlığın kurtarıcısı olan sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır. İnsanlık, bugün O’nun tebliğ ettiği dinin sağladığı barış, huzur ve güven ortamına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Çünkü O’nun tebliğ ettiği İslam dini, kavganın değil barışın, ayrılığın değil birliğin ifadesidir. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyor, İslam alemi ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum” dedi.

Kutsal Gece İyilikler Getirsin!

Belediye Başkanı Civelek de yayınladığı Mevlid Kandili mesajında; “Dinimizin özü ve temel ilkeleriyle özdeşleşmiş yaşamıyla ve öğütleriyle bütün insanlar için yüksek bir ahlak ve fazilet timsali olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğduğu bu kutsal gecenin bütün insanlığa iyilikler getirmesi dileklerimle, Mevlid Kandilinizi tebrik ederim” temennisinde bulundu.

CHP İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar ise mesajında şu ifadelere yer verdi: “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v) doğum gününün gecesi olan Mevlit Kandili gecesi, dostluk, kardeşlik ve birlik beraberlik duygularının güçlendiği ve pekiştiği manevi zamanlardan biridir. Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız. Sevgili peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek kandilin, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hakim olduğu günler nasip etmesini diliyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here